Σόιμπλε και Χίτλερ

του Γεωργιου Π. Μαλούχου

Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια: ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, ο άνθρωπος που έχει βυθίσει στην καταστροφή μια σειρά από κοινωνίες και χώρες για να στήσει στα πόδια της τη νέα γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη μέσα από την αξιοποίηση της κρίσης χρέους, πολιτική που έχει οδηγήσει και στη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς σε πλήθος χώρες, να αναφέρεται τώρα σε άλλες χώρες και να τις κατηγορεί για “πρακτικές Χίτλερ”!

Είναι περίπου αδιανόητο, όμως αυτό συνέβη χθες, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιτέθηκε με αυτή τη φράση στη Ρωσία λέγοντας ότι εφαρμόζει τακτικές Χίτλερ στην Κριμαία.

Πού; Στην Ουκρανία, που η γερμανική κυβέρνηση έστειλε στις 6 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους τον τότε υπουργό Εξωτερικών του Βερολίνου Βεστερβέλε για να υποκινήσει ανοιχτά ένα κίνημα μέσα σε μία άλλη χώρα! Δεν είναι αυτό πρακτική Χίτλερ, και είναι υποτίθεται η απάντηση της Ρωσίας, η οποία, στο τέλος τέλος, επικυρώθηκε και από ένα συντρηπτικό δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου στην πραγματικότητα ουδείς αμφισβήτησε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αφού οδήγησαν τους Ουκρανούς στην εξέγερση, οι Γερμανοί, μόλις είδαν την αντίδραση της Ρωσίας, τους εγκατέλειψαν και στη μοίρα τους έντρομοι όταν κατάλαβαν ότι η Μόσχα δεν είναι… Αθήνα και δεν μπορούν να κάνουν ό, τι τους κατέβει μαζί της. Και τώρα είναι οι ίδιοι αυτοί οι οποίοι στην ουσία καθυστερούν τη λήψη σκληρών μέτρων κατά της Ρωσίας από την Ε.Ε.: πρώτα κάψανε τους Ουκρανούς και μετά σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε για εξηγήσεις για την απαράδεκτη δήλωση Σόιμπλε και ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών πήγε μετά να “τα μαζέψει”. Φυσικά, αυτά, δεν μαζεύονται.

Η ουσία όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι στο Βερολίνο έχουν πλέον περίπου τρελαθεί από την ίδια την ηγεμονία τους: τους έχει πέσει πολύ μεγάλη η δύναμη και δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Δεν τους έφτασε που διαλύουν την Ε.Ε. στην οποία για πρώτη φορά από ιδρύσεως της ΕΟΚ ο ευρωσκεπτικισμός τώρα θριαμβεύει, θέλησαν να κάνουν και… διεθνή πολιτική και έφεραν μία καταστροφή για ένα λαό.

Ταυτόχρονα, τοποθέτησαν ως νέα (παράνομη φυσικά) κυβέρνηση τους επικίνδυνους νεοναζιστές φίλους τους. Και τώρα εγκαλούν άλλους για πρακτικές Χίτλερ, για τις δικές τους δηλαδή πρακτικές. Είναι απίστευτοι…

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=583573