Διαμερίσματα με φυσικό αέριο σε πολυκατοικία με πετρέλαιο!

Αυτόνομη θέρμανση

Δεν θα απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης με το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών προκειμένου κάποιος να εγκαταλείψει την κεντρική θέρμανση

του Γιώργου Φυντικάκη

thermansi Ξεπαγώνει, επιτέλους, η αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου των διαμερισμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να ζεσταθούν από φέτος τον χειμώνα με ένα φθηνότερο από το πετρέλαιο καύσιμο.
Μέσα στους επόμενους μήνες μεμονωμένοι ιδιοκτήτες πολυκατοικίας θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν ατομικούς καυστήρες φυσικού αερίου στα διαμερίσματά τους και να απεξαρτηθούν από την κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο.

Κι αυτό καθώς αλλάζει το ασφυκτικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να τοποθετήσει κάποιος αυτόνομο σύστημα αερίου στο διαμέρισμά του. Ενώ τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε περιοχές με δίκτυο φυσικού αερίου ήθελαν να εκμεταλλευθούν το κατά 41% φθηνότερο καύσιμο (σημερινές τιμές) και να γίνουν αυτόνομοι, εντούτοις σκάλωναν στο απαγορευτικό αυτό θεσμικό πλαίσιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5162419/diamerismata-me-fysiko-aerio-se-polykatoikia-me-petrelaio/