Βέρνερ Χόγερ στα «ΝΕΑ»: «Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης - 815 εκατ. ευρώ για μεγάλα έργα»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μιλάει στα «ΝΕΑ» για την «τεράστια πρόοδο» της χώρας μας, το πρωτογενές πλεόνασμα, την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές και την απειλή της πολιτικής αστάθειας

της Ειρήνης Χρυσολωρά

xoger Δάνεια 815 εκατ. ευρώ υπογράφει σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγερ σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, όπως ο ίδιος το προσδιορίζει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Ο κ. Χόγερ επισημαίνει την «τεράστια πρόοδο» της χώρας με την επιτυχή μεταξύ άλλων  έξοδο στις αγορές, το πρωτογενές πλεόνασμα και το θετικό ισοζύγιο πληρωμών, αλλά προσθέτει ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ειδικές συνθήκες λόγω του άνευ προηγουμένου προγράμματος προσαρμογής και της πολιτικής αστάθειας. Αλλωστε, ο ίδιος υποστηρίζει μεν ολόψυχα όπως λέει το επενδυτικό πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνερ αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Η ΕΤΕπ, πάντως, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρός της, έχει στα σκαριά ένα ακόμη δάνειο για την Ελλάδα, ύψους 1 δισ. ευρώ, για την κάλυψη μέρους της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση προγραμμάτων του επόμενου ΕΣΠΑ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5160372/dinoyme-pshfo-empistosynhs815-ekat-eyrw-gia-megala-erga/

Προτεινόμενα για εσάς