Ακις Βλουτής: Ζούμε την πτώση του δυτικού πολιτισμού

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Από Μηχανής Θεάτρου μιλάει για τον σαιξπηρικό «Μάκβεθ», τη σημασία του σεξ και την πολυτέλεια του θεάτρου

vloutis «Πριν από επτά χρόνια αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα μεγάλο μου όνειρο. Αν και υπήρχαν ήδη τα σημάδια της κρίσης, θέλησα να φτιάξω ένα θέατρο, πρώτον επειδή η ανάγκη μου με πίεζε και δεύτερον επειδή η λογική μου δεν μπορούσε να αντιληφθεί πως η πατρίδα μου θα βυθιζόταν σε τέτοιο τέλμα, πως οι θεσμοί θα ευτελίζονταν σε τέτοιο βαθμό, πως η φτώχεια θα κυριαρχούσε και πως η πολιτεία θα απαξίωνε τόσο πολύ την Παιδεία και τον πολιτισμό.

Παρ’ όλα αυτά που συνέβησαν, σήμερα, έξι χρόνια μετά, ο απολογισμός ενθαρρύνει την πίστη, σε πείσμα της καθημερινής της ακύρωσης. Συνειδητοποιώντας μέσα από τους αριθμούς τι καταφέραμε, μπορώ να παραθέσω 32 έργα, εκ των οποίων τα 24 σε πρώτη παρουσίαση, 14 πρωτότυπες μεταφράσεις, συνεργασίες με 21 σκηνοθέτες και τέσσερα σημαντικά βραβεία». Ετσι περίπου ξεκινά το σημείωμα που έστειλε ο Ακις Βλουτής, αφοσιωμένος θεατράνθρωπος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Από Μηχανής Θεάτρου στο Μεταξουργείο, στην ανακοίνωσή του για τις παραστάσεις της νέας σεζόν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=631653