Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
14.7 C
Athens

ΔΥΠΑ: Κλείνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα με επίδομα 400 ευρώ

Σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί ήδη 83.835 αιτήσεις, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων για νέες δεξιότητες.

Η ΔΥΠΑ υλοποιεί το μεγαλύτερης κλίμακας πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, με στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η νέα δράση υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζόμενων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ.

Ροή Ειδήσεων

Ολυμπιακός: Καλές οι εξετάσεις Τζόουνς-Δεν παίζει στον ημιτελικό

Καθησυχαστικά ήταν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που έβγαλε...

Ταξίδεψε στο Ηράκλειο ο Χουάντσο – Σήμερα κρίνεται η συμμετοχή του με ΠΑΟΚ

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο...

Κεφάλαιο ατμοσφαιρική ρύπανση: Αυτοί είναι οι 11 πιο «μολυσμένοι» δήμοι της χώρας – Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. και οι βιώσιμες λύσεις

Aτμοσφαιρική ρύπανση: Καταστροφικές είναι οι συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης,...

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Παρέμβαση μήκους 11,5 χιλιομέτρων στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Αττικής

Στην περιοχή της Μάνδρας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες