Καραμέλα και…υποσχέσεις

Με καραμέλες πλέον ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το μόνο που εγγυάται τώρα για τους συμβασιούχους είναι τα δεδουλευμένα, ξεχνώντας τα περί μονιμοποίησης που έλεγε πρόσφατα. Φυσικά γι’ αυτή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμβασιούχοι είναι ο κύριος υπεύθυνος αφού ευχαρίστως υλοποίησε το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπηρετεί, για ομηρία αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους, με απώτερο σκοπό την ψηφοθηρία.
Ο ίδιος διατυμπάνιζε για τη νομιμότητα των συμβάσεων, τις οποίες πίεζε τους Δημάρχους να υπογράψουν, κατά παράβαση του Συντάγματος. Τώρα προσπαθεί με την «καραμέλα» της πληρωμής των δεδουλευμένων να τους χρυσώσει το χάπι κι αυτό υπό προϋποθέσεις! Περιμένει την απόφαση του Κλιμακίου του 1ου Τμήματος και όπως είπε, εφόσον υπάρξει πρόβλημα, τότε θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα το λύνει.
Πάλι όμως προχώρησε σε νέες υποσχέσεις ανακοινώνοντας πως έχουν ήδη εγκριθεί από το ΥΠΕΣ 2.500 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα. Δεν είπε όμως πως και πότε θα γίνει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αφού οι εν λόγω θέσεις δεν έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο, το 2018 και το 2019 προβλέπονται μηδενικές προσλήψεις στους δήμους.
Με τέτοιες «πολιτικάντικες» συμπεριφορές παραμένει πολιτικά έκθετος, τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση απέναντι στην κοινωνία, που έχει αντιληφθεί πως προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία είναι ικανοί για όλα. Αδιαφορούν για την ομαλή
λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της χρεώνουν τις όποιες δυσλειτουργίες για τις οποίες είναι αυτοί υπαίτιοι και το χειρότερο: Παίζουν με τις αγωνίες των εργαζομένων και των ανέργων. Κανένας σχεδιασμός, καμία υπεύθυνη συμπεριφορά.
Μόνο ευχολόγια και ασάφειες χαρακτηρίζουν την πολιτική που ασκούν.