Εμμανουέλα Κατζουράκη: Σοκάρει η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης - «Δέχομαι από τα 16 μου έως και σήμερα σεξουαλική παρενόχληση» [ηχητικό]

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, 5η Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή, στο αγώνισμα του skeet αναφέρθηκε πως δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από αρκετά μικρή ηλικία μέχρι σήμερα.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη μίλησε στο SportsPodcast και την Αργυρώ Γιαννουδάκη για την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, την αθλητική παιδεία στη χώρα μας και την αντιμετώπιση που είχε από τους δημοσιογράφους μετά τα Τέμπη και μετά τους Αγώνες του Παρισιού, την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή στην Κρήτη, την τοξική αρρενωπότητα και αποκάλυψε ότι είναι αποδέκτης σεξιστικών σχολίων από τα 16 της έως και σήμερα που είναι 23 ετών, από παράγοντα του αθλήματος και όχι μόνο.

Βέβαια εκείνο που σοκάρει σε μεγάλο βαθμό είναι πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υφίσταται σεξουαλική παρενόχληση από τα 16 της έως και σήμερα που είναι 23 ετών.

«Τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης είναι τόσο συχνά και τόσα τραγικά, τι υπομονή κάνουμε οι αθλήτριες. Ειδικά εγώ που έχω να κάνω με μεγαλύτερες ηλικίες. Ένας άντρας που θα μπορούσε να είναι πατέρας μου, μου μιλούσε για το σώμα μου, ενώ ήμουν ακόμα 16 ετών. Δεν ήταν αθλητής, ήταν παράγοντας», είπε με λυγμούς μεταξύ άλλων η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής.

Η συνέντευξη είχε διακοπές, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης της Κατζουράκη, όμως ολοκληρώθηκε με ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Όταν μιλάς γι’ αυτά που σε πληγώνουν είναι σαν να πετάς από πάνω σου ένα βάρος που δεν επέλεξες να κουβαλάς».

Πηγή: sdna.gr