Μυθικό συμβόλαιο Ολυμπιακού σε Βεζένκοφ: Τι απολαβές του προσφέρουν

Η φυγή του Σάσα Βεζένκοφ από τους Τορόντο Ράπτορς τον φέρνει κοντύτερα στον Ολυμπιακό, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι πρόθυμος να του προσφέρει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ο Βεζένκοβ, ο οποίος «χάρισε» 6.6 εκατομμύρια στους Ράπτορς, για να κερδίσει επί της ουσίας την ελευθερία του, αναμένεται μακροπρόθεσμα να βγει κερδισμένος, καθώς ο Ολυμπιακός θα τον χρυσώσει για να τον δει να γυρίζει ξανά στον Πειραιά και να μεγαλουργεί στα παρκέ της EuroLeague.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από αθλητικού χαρακτήρα ιστοσελίδες, το συμβόλαιο που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Σάσα Βεζένκοβ έχει διάρκεια πέντε ετών και είναι κλειστό (!), σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν συμφωνία για 3+2 ή για 4+1 έτη.

Αλλά και το ύψος του νέου συμβολαίου του Βεζένκοβ είναι εξίσου εξωπραγματικό. Για την ακρίβεια, ο 28χρονος φόργουορντ αναμένεται να δει 18.5 εκατομμύρια ευρώ να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό στη διάρκεια αυτής της πενταετίας, αφού θα εισπράττει 3.7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τέλος, στο «πακέτο» της συμφωνίας έχουν συμφωνηθεί και τα bonus που έχει λαμβάνειν ο παίκτης σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων με τους ερυθρόλευκους. Αυτά κυμαίνονται στο 10% των ετήσιων απολαβών του.

Με πληροφορίες από SPORT24, Sportal