EURO 2024, Ολλανδία - Αγγλία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης του δεύτερου ημιτελικού

Το «Signal Iduna Park» υποδέχεται τον δεύτερο ημιτελικό του EURO 2024, με την Ολλανδία και την Αγγλία να έρχονται αντιμέτωπες με στόχο το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό (22:00 – ΕΡΤ1HD). 

Από τη μία βρίσκεται η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και από την άλλη η Ολλανδία του Ρόναλντ Κούμαν. Τα «Τρία Λιοντάρια» μπορεί να μην πείθουν μέχρι στιγμής, ωστόσο κατάφεραν να βρεθούν στα ημιτελικά για δεύτερο συνεχόμενο EURO, σβήνοντας το «όνειρο» της Ελβετίας στα πέναλτι. Από την άλλη, οι «Οράνιε» απέκλεισαν με ανατροπή την Τουρκία.

Παρότι δυσκολεύτηκε, στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε την κατάσταση και, με το τελικό 2-1, η Ολλανδία βρέθηκε στα ημιτελικά. Το γκολ του Ακαϊντίν έδωσε το προβάδισμα στην Τουρκία, αλλά η απάντηση από τους Οράνιε ήρθε με διπλό «χτύπημα» στο δεύτερο μέρος. Στο 70′ ο Ντε Φράι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1 και έξι λεπτά αργότερα με το αυτογκόλ του Μουλντούρ ολοκληρώθηκε η ανατροπή.

Η Αγγλία βρήκε τα πατήματά της πέντε λεπτά μετά το προβάδισμα της Ελβετίας και ισοφάρισε στο 80′ με ένα απίστευτο γκολ του Σάκα που έκανε το 1-1. Στην παράταση του αγώνα το σκορ έμεινε ίδιο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, τα Λιοντάρια του Σάουθγκεϊτ είχαν 100% ευστοχία, ο Πίκφορντ απέκρουσε το πέναλτι του Ακάντζι, δίνοντάς τους το εισιτήριο για τους «4» του τουρνουά. Και πλέον, οι Βρετανοί κάνουν… όνειρα για το πρώτο τους ευρωπαϊκό. Για να συνεχίσουν να ονειρεύονται, βέβαια, θα πρέπει να προσπεράσουν το εμπόδιο της Ολλανδίας.

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί 22 φορές. Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν στις 6 Ιουνίου 2019 για το Nations League και τελείωσε με νίκη των Ολλανδών με 3-1.