EURO 202: Με Ολλανδία-Γαλλία το σημερινό πρόγραμμα - Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Η δράση συνεχίζεται στα γήπεδα της Γερμανίας στο EURO 2024 και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα της Ολλανδίας με την Γαλλία. Η Πολωνία δίνει τη δική της μάχη για… παραμονή στο EURO κόντρα στη Αυστρία, ενώ η Σλοβακία ψάχνει το απόλυτο απέναντι στη Ουκρανία.

Για το απόλυτο η Σλοβακία (ΕΡΤ1 – 16.00)

Σλοβακία και Ουκρανία δίνουν ραντεβού στο «Düsseldorf Arena» . Με την πλάτη στον τοίχο η Ουκρανία μετά τη βαριά ήττα από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα. Οι Ουκρανοί του Σεργκέι Ρεμπρόφ προσπάθησαν, αλλά δεν έπεισαν, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και έχασαν με 3-0. Πλέον, καλούνται στην αναμέτρηση με τη Σλοβακία να κάνουν την υπέρβαση για να μείνουν «ζωντανοί» στη μάχη της πρόκρισης. «Η Σλοβακία είναι εξαιρετική ομάδα, δεμένη κι έπαιξε εξαιρετικά κόντρα στο Βέλγιο» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας.

Στον αντίποδα, η Σλοβακία έκανε την πρώτη έκπληξη στη διοργάνωση επικρατώντας του Βελγίου με 1-0. Η… φωτιά στον όμιλο μπήκε και μένει να αποδείξει πως μπορεί να συνεχίσει να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της. Οι παίκτες του Καλτσόνα μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα κόντρα στο Βέλγιο παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί, βρήκαν γκολ και με τη… βοήθεια του VAR πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη στη μάχη της πρόκρισης.

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά, με τη Σλοβακία να έχει νικήσει μόλις δυο από τα οκτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν, οι Σλοβάκοι διέλυσαν με 4-1 την Ουκρανία (τον Νοέμβριο του 2023).

Πιθανές ενδεκάδες

Σλοβακία (4-3-3): Ντουμπράφκα-Χάνκο, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ – Ντούντα, Λομπότκα, Κούτσκα – Χάρασλιν, Μπόζενικ, Σραντζ

Ουκρανία (4-2-3-1): Λούνιν- Ζιντσένκο, Ματβιένκο, Ζαμπάρνι, Κονόπλια – Στεπανένκο, Σαπαρένκο – Μούντρικ, Σουντάκοβ, Τσιγκάνκοβ – Ντόβμπικ

Ραντεβού για τη πρώτη νίκη (ΕΡΤ 1- 19.00)

Αυστρία και Πολωνία δεν μπήκαν με το δεξί στο EURO 2024, αφού και οι δυο προέρχονται από ήττα.

Η Αυστρία του Ράνγκνικ με αυτογκόλ του Βέμπερ έκανε… δώρο τη νίκη στους Μπλε. Οι Αυστριακοί αν και εξαιρετικά διαβασμένοι δεν είχαν τις λύσεις, αλλά και την τύχη για να πάρουν κάτι περισσότερο από τους Τρικολόρ. Η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από την άλλη πλευρά, η Πολωνία παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα, όμως δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των Ολλανδών. Αν και προηγήθηκε, εντούτοις δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι θετικό. Η ομάδα του Προμπιέρζ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση της, έχασε ευκαιρίες, όμως της έλειψε η ουσία.

Οι Πολωνοί έπαιξαν χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβααντόφσκι, ο οποίος τραυματίστηκε στο φιλικό με την Τουρκία, όμως υπάρχει η αισιοδοξία πως θα βρεθεί στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για το ματς με την Αυστρία.

Οι δύο τελευταίες συναντήσεις τους έγιναν στα προκριματικά του EURO 2020, με την Πολωνία να επικρατεί στη Βιέννη 1-0 και να παραχωρεί λευκή ισοπαλία στη Βαρσοβία.

Πιθανές ενδεκάδες

Πολωνία(3-5-1): Σέζνι – Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπέντναρεκ -Ζαλέβσκι, Ζιελίνσκι,Ρόμαντσουκ, Σ. Σιμάνσκι, Φρανκόφσκι – Μπούσκα, Ουρμπάνσκι

Αυστρία (4-2-3-1): Πεντς – Μουενέ, Βίμπερ, Ντάνσο, Ποσχ – Γκρίλιτς, Σίβαλντ – Zάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ, Λάιμερ – Γκρέγκοριτς

Ολλανδία- Γαλλία στην τιτανομαχία του ομίλου (EΡΤ 1 – 22.00)

Η Ολλανδία έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα και θα βρει απέναντι της την Γαλλία που δεν έπεισε στον πρώτο της αγώνα στο EURO 2024.

Οι «Οράνιε» έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο απέναντι στην Πολωνία και στο τέλος δικαιώθηκαν. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή, με λυτρωτή τον Βέγκχορστ.

Στον αντίποδα, οι Γάλλοι είχαν την ουσία, γεγονός που δεν τους κόστισε, μιας και επικράτησαν 1-0 της Αυστρίας. Ο Ντεσάν κράτησε μόνο τη νίκη από την πρεμιέρα, ελπίζοντας πως οι παίκτες του θα παρουσιαστούν πιο… κεφάτοι στο ντέρμπι του ομίλου με την Ολλανδία. Πλήγμα ο τραυματισμός του Κιλιάν Μπαπέ, αν και ο Γάλλος σταρ γλίτωσε τα χειρότερα. Ο 25χρονος επιθετικός φόρεσε τη… μάσκα του στην προπόνηση και είναι πιθανή η παρουσία του στην αποστολή.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά, όπου οι ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο EURO. Η Γαλλία θριάμβευσε στα πέναλτι στα προημιτελικά του 1996, αλλά η Ολλανδία… απάντησε με δυο νίκες (3-2 το 2000 και 4-1 το 2008).

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία(4-2-3-1): Φερμπρούχεν – Άκε, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ντάμφρις – Φέρμαν, Σχάουτεν – Χάκπο, Ράιντερς, Σιμόνς – Ντεπάι

Γαλλία (4-2-3-1): Μενιάν – Ερναντές, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Κουντέ – Ραμπιό, Καντέ – Τουράμ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ – Ζιρού