Ο Μελισσανίδης παρέδωσε την ΑΕΚ στον Μάριο Ηλιόπουλο: «Μεγαλώνω, είχα ένα θέμα υγείας, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω»

Την παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Μάριου Ηλιόπουλου, έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΟPAP Arena.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εμφανώς συγκινημένος, είπε πως είχε προτάσεις από funds για να αναλάβουν την ομάδα, αλλά ήθελε να την αφήσει σε κάποιον που γνωρίζει.

«Είχα πει πως θα τελειώσει κάποια στιγμή αυτό το ταξίδι για μένα. Ό,τι δεσμεύτηκα το 2011 πιστεύω το έκανα πράξη. Μεγαλώνω, είχα ένα θέμα υγείας, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Θα είμαι κοντά στην ΑΕΚ, κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι κοντά στον Μάριο, τον ξέρω χρόνια», είπε αρχικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

«Εξήγησα στον Αλμέιδα την απόφαση, και ο προπονητής μας έχει γνωρίσει και τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι νέος επιχειρηματίας, επιτυχημένος, αισιόδοξος, αλλά -κακά τα ψέματα- η νεκροψία θα δείξει. Θέλω να πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

«Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από funds της Αμερικής, με μεγάλα ποσά. Δεν ήθελα όμως να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες τέτοιες, σε ανθρώπους που δεν ξέρω. Επειδή είχαμε κιόλας την παλιότερη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα. Μέσα στην όλη συμφωνία είναι η δέσμευση πως πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχείο. Είναι δέσμευση, όχι λόγια.

Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ας μη γελιόμαστε. Και η ηλικία και η υγεία. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο, αν χρειαστεί. Όλα τα στελέχη θα είναι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια. Πώς ξεκινήσαμε και πώς καταλήξαμε.

Είχα πει και παλαιότερα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2011, το έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε, μεγαλώνουμε. Πέρασα κι ένα θέμα σοβαρό με την υγεία μου. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στην ΑΕΚ.

Δεν θα έκανα τίποτα, αν πρώτα δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Ο προπονητής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κλαμπ μας. Του εξήγησα, του είπα. Εννοείται πως δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι, χωρίς να τον ενημερώσω.

Ο Μάριος είναι φιλόδοξος, εγωιστής, επιτυχημένος. Έτσι έκρινα. Κακά τα ψέματα, η νεκροψία θα δείξει (γελάει). Θέλω να πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα κι όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα το πω άλλη μια φορά, θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του και να έχει αυτό το κλαμπ τη συνέχεια που αγαπάμε».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Ηλιόπουλος:

«Μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα. Στον ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, την Αγιά Σοφιά. Την οποία όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πως δεν είμαι άνθρωπος που γλείφει. Αυτόν τον ναό, τον ναό της ΑΕΚ, μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει με όλες τις δυσκολίες που μπήκαν.

Γνωρίζετε πως δεν γλείφω. Έχω έρθει και σε κόντρες. Το επαναστατικό προφίλ και ο τρόπος που σκέφτομαι, δεν μασάω τα λόγια μου. Τα λέω όπως τα νιώθω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία τριάντα χρόνια, που βλέπει μπροστά.

Ο Μελισσανίδης είναι ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ, ως ευεργέτης της. Η τιμή που μου έκανε να μου δώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντάς μου πως είναι ένα από τα παιδιά του κι η μεγάλη του αγάπη. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά, γιατί λέγοντάς μου πολύ συχνά όλο αυτό, η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη.

Η παιδεία και η υγεία είναι δύο αλληλένδετα πράγματα, που τα έχει ανάγκη οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα. Η παιδεία είναι κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα, η υγεία είναι κάτι που δεν μπορεί να περιφρουρήσει αυτά που φτιάχνεις.

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Πολιτεία σε μεγάλα γεγονότα. Παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει κι ο αθλητισμός, ότι υπάρχει η αριστεία στον αθλητισμό. Δυστυχώς, είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές.

Προσωπικά, έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα και για την Ακαδημία, γιατί εκεί είναι τα ταλέντα που διψούν για διάκριση και είναι το κομμάτι που θέλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε. Κάτι που δεν είναι σύνηθες, εκτός εξαιρέσεων, στην Ελλάδα.

Η ταχύτητα και ο πρωταθλητισμός είναι κομμάτια της ζωής μου, του DNA μου. Με τη βοήθεια του Θεού έχω καταφέρει μέχρι σήμερα αυτά που οραματίστηκα, αυτά για τα οποία έδωσα την ψυχή μου. Στους αγώνες στίβου, στα μαθητικά μου χρόνια, κι εν συνεχεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δεκατέσσερις φορές πρωταθλητής κι έχοντας το ρεκόρ σχεδόν σε όλα τα βουνά της χώρας. Επαγγελματικά, η SeaJets, που ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρεία, σήμερα είναι το μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δανεισμό σχεδόν μηδενικό. Είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού».

Δείτε την παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ:

Με ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ομάδας, εξηγώντας ότι «παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή κ. Μάριο Ηλιόπουλο, τον οποίο θα σας παρουσιάσω σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου».

«Ξεκινήσαμε μαζί από το μηδέν και μαζί φέραμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Δημιουργήσαμε μαζί τις βάσεις για τη νέα, μεγάλη, κιτρινόμαυρη εποχή!

Συγχωρήστε με, αλλά το δικό μου ταξίδι έφτασε στον τελικό του προορισμό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του και την παράδοση των ηνίων στον Μάριο Ηλιόπουλο.

«Παραμένω ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ. Ανάμεσά σας! Θα σας ευγνωμονώ αιώνια για όσα ζήσαμε μαζί! Ζήτω η ΑΕΚ!», είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.