Ο Τεντόγλου επιτέθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου: «Δεν είμαι το παιχνιδάκι τους για πειράματα»

Για μία ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου δε μάσησε τα λόγια του και επιτέθηκε στην Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για τους πειραματισμούς που κάνει στο μήκος.

Μετά την απονομή του χρυσού του μεταλλίου, ο κορυφαίος αθλητής στίβου όλων των εποχών στη χώρα αναφέρθηκε στην World Athletics λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν του αρέσει να γίνεται «το παιχνίδι τους για τα πειράματά τους» επαναλαμβάνοντας άλλη μια φορά πως αν επιμείνουν στις αλλαγές που θέλουν (να αφαιρέσουν τη βαλβίδα του μήκους χαλώντας όλη την ουσία στο άθλημα), τότε δεν αποκλείεται να πάει στο τριπλούν.

«Στα μεγάλα πρωταθλήματα μετράει το πώς θα αγωνιστώ και η επίδοση που θα κάνω. Αν μπορώ να απαντήσω σε άλλους μεγάλους αθλητές. Εχω πάρει όλους τους τίτλους, αλλά δεν είμαι άτομο που κυνηγά κάποιο σερί μεταλλίων, απλά μου αρέσει να αγωνίζομαι και να χαίρομαι για τις επιδόσεις που κάνω» είπε αρχικά στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.
Για το αν υπάρχει ακόμη κίνητρο απάντησε: «Είναι το δύσκολο κομμάτι, το να έχεις θέληση να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και να κυνηγάς κάτι. Εγώ πάντα βρίσκω τον τρόπο και βελτιώνομαι».

Οσον αφορά το τριπλούν, είπε: «Είναι ούτως ή άλλως από τα αγαπημένα μου μαζί με το ύψος και θα ήθελα να το κάνω κάποια στιγμή. Θα δω πως θα πάνε τα πράγματα και με τις αποφάσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά που κάνουν. Δεν μου αρέσει να είμαι το παιχνίδι τους για τα πειράματά τους».

Τέλος, αναφορικά με το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμη, αλλά είμαι έτοιμος. Οταν πάω θα τα δώσω όλα και ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ξανά».