Σούπερ Λιγκ 1: Ανεβαίνει το θερμόμετρο με το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Με ένα ντέρμπι άκρως καθοριστικό στη μάχη για τον τίτλο ολοκληρώνεται αύριο η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ 1.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής ξεκινάει χωρίς αστερίσκους και εκκρεμότητες, με κοινή ώρα έναρξης (19.00), καθώς δεν υπάρχει κάποιο ζευγάρι με αμφότερες τις ομάδες αδιάφορες βαθμολογικά, συνθήκη που δεν επιτρέπει να ελαφρύνει κάπως ο… συνωστισμός.

Είναι ξεκάθαρο ποιες θα είναι οι έξι ομάδες των πλέι οφ και ποιες οι οκτώ των πλέι άουτ, ενώ απόλυτα διακριτές είναι και οι ζώνες διαβάθμισης: τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) διεκδικούν τον τίτλο, δύο (Βόλος, Αρης) την ευρωπαϊκή έξοδο, πέντε (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρ., ΠΑΣ Γιάννινα) είναι ουσιαστικά αδιάφορες βαθμολογικά, καθώς μόνο αν… αυτοκτονήσουν θα μπλέξουν σε περιπέτειες, και τρεις (Λαμία, Ιωνικός, Λεβαδειακός) θα παλέψουν για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 2.

Την παράσταση κλέβει το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, που θα αποδειχθεί βαρόμετρο ενόψει των πλέι οφ. Η Ενωση δεν έχει χάσει ούτε βαθμό στην «Αγιά Σοφιά» κι αν νικήσει τον Ολυμπιακό θα τον στείλει στο -9 και ουσιαστικά θα τον θέσει εκτός τίτλου.

Με ισοπαλία στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην 1η θέση εάν περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι, σενάριο που στέλνει τους «ερυθρολεύκους» στο -7 από τους «πράσινους» και στο -6 από την ΑΕΚ, στην ίδια θέση με τον ΠΑΟΚ εάν νικήσει αυτός στον Βόλο.

Με νίκη όμως των «ερυθρολεύκων» (θα είναι η πρώτη τους στο πρωτάθλημα με ομάδα του big-4) όλα θα μείνουν ανοικτά, σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο βαθμολογικά και ψυχολογικά. Στην ουρά της βαθμολογίας, οι τρεις ομάδες που «καίγονται» αντιμετωπίζουν αντιπάλους χωρίς ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και όποια δεν το εκμεταλλευτεί αυτό, θα μπλέξει ακόμη περισσότερο.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ (19.00): ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, Βόλος – ΠΑΟΚ, Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός – ΟΦΗ, Παναιτωλικός – Λαμία. Η βαθμολογία (25 αγώνες): ΑΕΚ 59, Παναθηναϊκός 58, Ολυμπιακός 53, ΠΑΟΚ 51, Βόλος 39, Αρης 37, Ατρόμητος 29, Παναιτωλικός 28, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τρίπολης 25, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Λαμία 16, Ιωνικός 15, Λεβαδειακός 14.