Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας παραδόθηκε από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Συγκεκριμένα η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, παρέδωσε το μετάλλιο του Ολυμπιονίκη με τον επίσημο λογαριασμό του Ολυμπιακού Μουσείο να αναφέρει σε post του:

«Συγκίνηση πλημμύρισε χθες το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, όταν η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη παρέδωσε το Αργυρό του μετάλλιο από τους αγώνες της Αθήνας του 2004, στην συλλογή μας.

Για να εμπνεύσει, να παροτρύνει και να κινητοποιήσει με τις αξίες και τα ιδανικά που τον οδηγούσαν στη ζωή, άφησε ως τελευταία του επιθυμία τα Ολυμπιακά του μετάλλια να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να δοθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά.

Με το πέρας της δημοπρασίας, η ανεκτίμητη αυτή δωρεά, θα βρίσκεται στην αίθουσα «Αθήνα 2004» για 5 χρόνια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά και να εμπνευστούν από τα επιτεύγματά και το ήθος του. Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Νικολαΐδη για αυτή τη γενναιόδωρη συνεισφορά».