Διεκόπη το ΔΣ της Super League - «Δικαιότατη η κατανομή των χρημάτων», λέει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Χωρίς απόφαση, αφού λόγω της αρνητικής ψήφου της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League.

Το ΔΣ είχε ως αντικείμενο την επίσημη τοποθέτηση του συνεταιρισμού, σε σχέση με την κατανομή των ποσών ενίσχυσης του αθλητισμού εκ της φορολόγησης των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε ότι η κατανομή που συμφωνήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι «δικαιότατη» και θα αποφέρει 1,5 εκατ. ευρώ σε κάθε ομάδα της Super League.

Παράλληλα, όμως, ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Ολυμπιακός άφησε αιχμές εναντίον άλλων ομάδων, λέγοντας ότι «… δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι για να πάρει η Super League και οι ομάδες, αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό. Χάσαμε χρόνο, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πήραμε 1,5 εκατομμύριο ανά ομάδα. Για να γίνει αυτό έγινε υπέρβαση από όλους.

Θέλω λοιπόν σήμερα να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων.

Θα είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν όλοι εδώ. Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι! Πάμε λοιπόν να σας ακούσουμε».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παραστάθηκε η ΠΑΕ Βόλος), όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου της Super League, εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία όπως προαναφέρθηκε την καταψήφισε.