Τζόκοβιτς: «Όλο και πιο κοντά στον τίτλο ο Τσιτσιπάς»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση του με τον Άλεξ Ντε Μινόρ (3-0), ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχουν οι αντίπαλοι του σε Grand Slam, ξεχνώντας αρχικά πως ο Τσιτσιπάς έχει παίξει ήδη σε τελικό και μάλιστα με τον ίδιο αντίπαλο.

«Το γεγονός πως είμαι ο μόνος με τίτλο γκραν σλαμ στην οκτάδα, αλλά και ο μόνος που έχει φτάσει σε τελικό, δε νομίζω ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά. Τουλάχιστον για μένα δεν έχει τόσο σημασία. Γνωρίζω για παράδειγμα πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πιο έμπειρος από τους υπόλοιπους στα προημιτελικά. Έχει ήδη παίξει πολλές φορές σε τελική φάση αλλά δεν νομίζω ότι έχει φτάσει μέχρι τον τελικό», δήλωσε ο Τζόκοβιτς για να του υπενθυμίσουν οι δημοσιογράφοι ότι το 2021 στο Ρολάν Γκαρός, ο Έλληνας τενίστας έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο παίζοντας στον τελικό με τον ίδιο.

«Σωστά! Λάθος μου. Αυτό που ήθελα να πω ως κομπλιμπέντο προς τον ίδιο είναι πως φαίνεται πως είναι έτοιμος για την κατάκτηση του τίτλου. Ο τρόπος που παίζει τον φέρνει όλο και πιο κοντά», συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς που θα συναντήσει τον Τσιτσιπά μόνο στον τελικό αν και οι δυο σημειώσουν άλλες δύο νίκες.

Να σημειωθεί ότι σε 35 αγώνες που ο Τσιτσιπάς έχει προηγηθεί με 2-0, ο Τζόκοβιτς ήταν ο μόνος που κατάφερε να επιστρέψει και να κερδίσει τελικά με 3-2. Ήταν το 2021 στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Κάτι που μέχρι και σήμερα «πονάει» ιδιαίτερα τον Τσιτσιπά.