Λιονέλ Μέσι: Η Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζει αστρονομική προσφορά 300 εκατ. ευρώ

Έτοιμοι «να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα» εμφανίζονται για άλλη μια φορά οι Σαουδάραβες, και συγκεκριμένα οι παράγοντες της ομάδας Αλ Χιλάλ, καθώς λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ με ένα συμβόλαιο της τάξης των 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο, η ισπανική Mundo Deportivo υποστηρίζει ότι ετοιμάζεται «χτύπημα» και για τον Λιονέλ Μέσι με ένα συμβόλαιο που θα τον καθιστά πλουσιότερο κατά 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στόχος της Σαουδικής Αραβίας είναι να “ανοίξει” στον κόσμο και να αυξήσει τις τουριστικές ροές με μέσο τον αθλητισμό και ειδικότερο το ποδόσφαιρο». Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται εξάλλου και η προσπάθεια του Ριάντ να διοργανώσει το Μουντιάλ 2030 μαζί με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, όπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα.

mesi-alxilal

 

«Πριν από αυτό επιδιώκουν να αυξήσουν τη λάμψη του πρωταθλήματος στον ποδοσφαιρικό πλανήτη μέσω των δύο μεγάλων σταρ: του Κριστιάνο Ρονάλντο που βρίσκεται ήδη στη Σαουδική Αραβία, και του Λιονέλ Μέσι, τον οποίο θα προσπαθήσουν να δελεάσουν με μια απίστευτη προσφορά» σημειώνεται στο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας καθώς το προσεχές καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του «πούλγκα» με την Παρί Σεν Ζερμέν..

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας θεωρείται το πιο σημαντικό ανάμεσα σε αυτά των αραβικών χωρών λόγω του ανταγωνισμού ειδικά ανάμεσα στις ομάδες από το Ριάντ και την Τζέντα. Ειδικά οι αγώνες ανάμεσα στην Αλ Νασρ και την Αλ Χιλάλ θεωρούνται «el clasico». «Εμείς εδώ το λέμε “το ντέρμπι του Ριάντ”» λέει σαδουαραβική πηγή στην Mundo Deportivo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα καθοριστικής σημασίας στο σχέδιο για τον Λιονέλ Μέσι αναμένεται να διαδραματίσει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας η οποία, κατά πληροφορίες, θα ενισχύσει την Αλ Χιλάλ με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό προκειμένου να υπογράψει τον καλύτερο παίχτη του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ, το οποίο «σήκωσε» η εθνική Αργεντινής.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ήδη επαφές με τη Σαουδική Αραβία καθώς αποτελεί πρέσβη τουρισμού για το Ριάντ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του οργανισμού τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας «ο Λιονέλ Μέσι θέλει να απελευθερώσεις τον περιηγητή που κρύβεις μέσα σου και να ανακαλύψεις το απίστευτο».

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Τον Μάιο του 2022 ο Αργεντίνος σούπερ σταρ ταξίδεψε με την ιδιότητά του αυτή στην Τζέντα, στις αχθές της Ερυθράς Θάλασσας με τον σαουδάραβα υπουργό Τουρισμού να δηλώνει ότι «αυτή δεν είναι η πρώτη επίσκεψή του στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και δεν θα είναι η τελευταία».

Ο ίδιος ο Μέσι είχε «απαντήσει» με ανάρτηση στο Instagram στην οποία ο ίδιος πόζαρε σε ένα γιοτ με θέα το ηλιοβασίλεμα γράφοντας «ανακαλύπτοντας την Ερυθρά Θάλασσα #VisitSaudi».

«Η Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένη. Θέλει τον Μέσι στο πρωτάθλημά της. Η προσφορά θα γίνει και η μπάλα τότε θα είναι στο “γήπεδο” του Αργεντίνου» καταλήγει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας.