Τιμωρία της Λάτσιο για τη ρατσιστική επίθεση στον Ουμτιτί

Εξελίξεις υπήρξαν στην υπόθεση της ρατσιστικής επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Λέτσε Σάμουελ Ουμτιτί από οπαδούς της Λάτσιο σε χθεσινό (4/1) παιχνίδι για το ιταλικό πρωτάθλημα. 

Κατά την αναμέτρηση των Λάτσιο με τη Λέτσε, ο άλλοτε αμυντικός της Μπαρτσελόνα έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων που προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα. Ο διαιτητής πρότεινε τη διακοπή του αγώνα, με τον ποδοσφαιριστή να τον προτρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο Ουμτιτί με τη λήξη της αναμέτρησης ξέσπασε σε λυγμούς με τους συναδέλφους του να σπεύδουν να του συμπαρασταθούν.

Το ζήτημα έλαβε εκτάσεις, με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και να τιμωρεί τη Λάτσιο με «λουκέτο» στην Curva Nord (σ.σ οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο) του «Ολίμπικο» για μια αγωνιστική.

Από την πλευρά του, ο σύλλογος δέχθηκε αναντίρρητα την ποινή που επιβλήθηκε και προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τους ρατσιστές, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, καταδικάζοντας την επίθεση εις βάρος του Ουμτιτί.

«Οι οπαδοί της Λάτσιο δεν είναι ρατσιστές και δεν μπορούν να συσχετιστούν με μερικά άτομα που προκαλούν σοβαρή ζημιά στην εικόνα του συλλόγου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Ρωμαίων.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι φανατικοί οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας έχουν απασχολήσει για τις ρατσιστικές τους συμπεριφορές.