Θρήνος για τον χαμό του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί τον θάνατο ενός νέου παιδιού, του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Είναι μια τραγική είδηση που βύθισε στη θλίψη την ελληνική πυγμαχία και όχι μόνο, καθώς ο νεαρός αθλητής έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ, στις 16 Δεκεμβρίου.

 

Ο Βασίλης Τόπαλος έδωσε γενναία μάχη τις δύο προηγούμενες εβδομάδες αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να διενεργηθεί έρευνα στην υπόθεση, ενώ και η ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας η τοποθέτηση της ομοσπονδίας όταν είχε τραυματιστεί ο νεαρός αθλητής, με την οποία έκανε γνωστό πως θα γίνονταν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

 

«Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι.

Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι.

Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία πυγμαχίας, μετά την τραγική είδηση για τον χαμό του 16χρονου αθλητή.