Πελέ: Σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος η σορός του «βασιλιά του ποδοσφαίρου»

Η Σάντος, ο σύλλογος στον οποίο αγωνιζόταν ο Πελέ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το κοινό θα μπορεί να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στο στάδιο Vila Belmiro, έξω από το Σάο Πάολο.

Το φέρετρό του παγκόσμιου θρύλου του ποδοσφαίρου, θα γυρίσει τους δρόμους του Σάντος και θα περάσει μπροστά από το σπίτι της 100χρονης μητέρας του, Σελέστ, το πρωί της Τετάρτης, αναφέρει η Independent.

 

Το φέρετρο που μεταφέρει τον κατά πολλούς «βασιλιά του ποδοσφαίρου», έφυγε από το νοσοκομείο Albert Einstein νωρίς το πρωί της Δευτέρας (2/1) και θα τοποθετηθεί στο χώρο της σέντρας του γηπέδου της Σάντος. Η πρόσβαση του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο θα γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8. Οι Αρχές θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10.

Η επίσκεψη θα επιτρέπεται από τις 10 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) και θα συνεχιστεί για τις επόμενες 24 ώρες. Ο Πελέ στη συνέχεια θα ταφεί στο Memorial Necropole Ecumenica, ένα νεκροταφείο στο Σάντος που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της ομάδας που μεγαλούργησε, μόνο παρουσία της οικογένειας την Τρίτη (3/1).

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο του Πελέ

Υπενθυμίζεται, ότι ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ), απεβίωσε την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών, μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Πελέ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» με καρκίνο για έναν μήνα, χάνοντας τελικά τη μάχη για τη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι η Σάντος πρόσθεσε ένα στέμμα στο σήμα της προς τιμήν του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Πελέ βρισκόταν σε κακή κατάσταση, ωστόσο τόσο το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν όσο και η οικογένειά του άφηναν ελάχιστα να γίνουν γνωστά.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο του «Βασιλιά»: «Σάο Πάολο, 29 Δεκεμβρίου 2022. Το νοσοκομείο Ισραελίτα Άλμπερτ Αϊνστάιν επιβεβαιώνει με λύπη τον θάνατο του Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο Πελέ, σήμερα στις 29 Δεκεμβρίου του 2022 και ώρα 3:27 λόγω ανεπάρκειας πολλών οργάνων του ως αποτέλεσμα της εξέλιξης του καρκίνου στο παχύ έντερό του, που συνδεόταν με προηγούμενη ιατρική του κατάσταση.

Το νοσοκομείο συμπάσχει με την οικογένειά του και όλους όσοι υποφέρουν από την απώλεια του αγαπητού Βασιλιά του ποδοσφαίρου. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Δρ. Νασρί, ο Δρ. Γκανσλ, ο Δρ. Χολτχάουσεν και ο Δρ. Νέτο.»