Κατάρ - Εκουαδόρ 0 - 2: «Πάρτι» στην πρεμιέρα με Βαλένσια

Ξεκίνησε και επίσημα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με τη διοργανώτρια ομάδα του Καταρ να γνωρίζει την ήττα με 0-2 από το Εκουαδόρ.

Το φετινό Μουντιάλ που για πρώτη φορά στην ιστορία διεξάγεται χειμώνα, έχει πλέον ξεκινήσει και επίσημα. Το Κατάρ μπορεί να προετοιμαζόταν σχεδόν μια δεκαετία για το ιστορικό πρώτο ματς της χώρας σε τελική φάση Μουντιάλ, όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα που θριάμβευσε -δίκαια- ήταν το Εκουαδόρ. Η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο ήταν δύο επίπεδα πάνω από τους διοργανωτές και πήρε μία πεντακάθαρη και συνάμα άνετη νίκη με σκορ 2-0. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων ήταν ο Ένερ Βαλένσια, με τον 33χρονο επιθετικό της Φενερμπαχτσέ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο φετινό Μουντιάλ, από την άσπρη βούλα στο 16ο λεπτό και να «καθαρίζει» από νωρίς το ματς στο 31′, γράφοντας το τελικό 2-0 με κεφαλιά.

Οι ενδεκάδες

ΚΑΤΑΡ: Αλσέμπ, Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κούκι, Χατέμ, Αλχάιντος (72′ Γουάντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί (72′ Μουντάρι) ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68′ Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90′ Φράνκο), Εστράδα (90′ Ροντρίγκες), Βαλένσια (77′ Σιφουέντες)