Σάκκαρη: «Ο κόσμος είναι αυστηρός με μένα και τον Στέφανο»

Στη σκληρή κριτική που δέχεται τόσο η ίδια όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε η Μαρία Σάκκαρη.

«Όλες οι κοπέλες που είμαστε εδώ είμαστε ενθουσιασμένες, γιατί για να είσαι σ’ αυτό το τουρνουά σημαίνει πως είχες μια καλή χρονιά. Το να είμαι εδώ για άλλη μια χρονιά, είναι μια πολύ καλή επιβράβευση για τις καλές σεζόν που κάνω.

Προσωπικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένη που σε μια τόσο μπερδεμένη σεζόν κατάφερα να πάρω το εισιτήριο γι’ αυτό το τουρνουά. Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στο τουρνουά, το ότι παίξω με τις καλύτερες παίκτριες του tour είναι ήδη κάτι απίθανο», ανέφερε η Σάκκαρη την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το WTA Finals.

Σε ερώτηση για το εάν της προκάλεσε έκπληξη ότι κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση είπε: «Δεν με εξέπληξε που προκρίθηκα στο τουρνουά. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου βρισκόμουν συνεχώς στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Είχα προβλήματα αυτή τη χρονιά, αλλά σιγά-σιγά κατάφερα να βρω ρυθμό στο τέλος της σεζόν. Έκανα πολύ καλή δουλειά στη Γουαδαλαχάρα και ελπίζω να συνεχίσω το ίδιο δυνατά και στο Τέξας. Μου αξίζει να βρίσκομαι εδώ».

Για το United Cup, όπου θα συμμετάσχει μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, τόνισε: «Είναι μια μοναδική και ξεχωριστή ευκαιρία για τους παίκτες που θα αγωνιστούν σ’ αυτό το τουρνουά. Είμαι ενθουσιασμένη για την Ελλάδα, γιατί είναι μια μικρή χώρα, που έχει όμως δυο μεγάλους παίκτες. Πιθανότατα θα είμαστε στις κορυφαίες θέσεις του ταμπλό αν εγώ και ο Στέφανος διατηρηθούμε τόσο ψηλά στην κατάταξη.

Εφόσον συμβεί αυτό, θα είναι ξεχωριστό για τη χώρα μας. Θέλω ο κόσμος να θυμάται αυτή τη στιγμή, επειδή πολλές φορές γίνεται πολύ αυστηρός με εμένα και με τον Στέφανο. Χάσαμε τους τελικούς που παίξαμε πριν λίγες εβδομάδες και ο κόσμος ξέχασε αμέσως πόσα έχουμε πετύχει. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει δυο παίκτες στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Το είχατε ποτέ φανταστεί αυτό;».

Τέλος, σε ερώτηση για την εξαιρετική χρονιά της Σφιόντεκ είπε: «Δεν είναι κρυφό ότι η Ίγκα Σφιόντεκ παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά. Τη σέβομαι πάρα πολύ και ξέρω ότι και εκείνη με σέβεται. Είναι συναρπαστικό να έχουμε κάποια σαν κι αυτή, τόσο νέα, να κάνει αυτά τα πράγματα που κάνει. Δεν ξέρω αν θα νιώσει πίεση σ’ αυτό το τουρνουά, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως όλες οι υπόλοιπες θα θέλουμε πολύ να την κερδίσουμε. Όλες οι παίκτριες στο τουρνουά τη σέβονται πολύ».