Η Ελλάδα θέτει οριστικά υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030

Η Ελλάδα οριστικά θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 σε συνεργασία με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον β’ αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ Μάνο Σταραμόπουλο, στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία, η Ελλάδα θα καταθέσει φάκελο ώστε να αναλάβει με τις άλλες δύο χώρες τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο κ. Σταραμόπουλος ανέφερε σήμερα ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν, έχει πάρει το τελικό «ΟΚ» από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φαταχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Ο φάκελος είναι έτοιμος και ο Μπιν Σαλμάν έχει ήδη στείλει τον φάκελο της κοινής υποψηφιότητας σε ένα μεγάλο γραφείο των ΗΠΑ για την περαιτέρω επεξεργασία.

Βάσει των όσων είπε, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης, με τα περισσότερα παιχνίδια από τη διοργάνωση, βάσει των δεδομένων του φακέλου, να διεξάγονται στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο, κυρίως σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται και τα υπόλοιπά στην χώρα μας.

Όσον αφορά τα ελληνικά γήπεδα που βρίσκονται στο φάκελο, αυτά είναι το νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ, το «Γ. Καραϊσκάκης», το ΟΑΚΑ, η Νέα Τούμπα αλλά και το γήπεδο που αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2026 στο Βοτανικό.