Την Τρίτη (11/10) η κλήρωση για την 5η φάση του Κυπέλλου - Συμμετέχουν 10 ομάδες της Super League 1

Αύριο (11/10) στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Σε αυτή τη φάση μπαίνουν οι δέκα ομάδες της τρέχουσας Super League που δεν συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την αυριανή διαδικασία να πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ και να προβάλλεται σε Live Streaming στο κανάλι της ομοσπονδίας στο YouTube.

Μοναδική εκκρεμότητα της τέταρτης φάσης είναι η αναμέτρηση Αλμυρός Γαζίου-Πανθρακικός.

Σε αυτή τη φάση οι αγώνες είναι μονοί, νοκ-άουτ, και σε περίπτωση που οι δύο ομάδες του ζευγαριού παίζουν σε διαφορετική κατηγορία, τότε αυτομάτως γηπεδούχος γίνεται η ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας.

Φιναλίστ 5ης φάσης

ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Βέροια, Καλλιθέα, Κηφισιά, Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Απόλλων Πόντου, Αλμωπός Αριδαίας, Άγιος Νικόλαος, Πανελευσινιακός, Απόλλων Παραλιμνίου, Ιωνικός Διαβατών.

Το (αρχικό) πλάνο της ΕΠΟ είχε την 5η φάση του Κυπέλλου προγραμματισμένη για το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Την Τρίτη 11/10/2022 (11:00) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2022, στην οποία θα λάβουν μέρος, για πρώτη φορά φέτος και οι ομάδες της Superleague 1 -πλην εκείνων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η κλήρωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube και από το epo.gr».