Πρώτη προπόνηση της Εθνικής ενόψει Nations League - Να είμαστε στο 100%, δήλωσε ο Πογέτ

Την πρώτη της προπόνηση πραγματοποίησε απόψε η Εθνική ομάδα Ανδρών ενόψει των αναμετρήσεων, με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο του UEFA Nations League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ, σε δηλώσεις του στον Τύπο μίλησε για τις συναντήσεις που έπονται, τη νοοτροπία που θέλει να έχει η ομάδα και το ποδόσφαιρο που επιθυμεί να παίζουν οι παίκτες του.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τους παίκτες μας να αρχίσουν να σκέφτονται ξανά γαλανόλευκα. Η κεντρική ιδέα είναι να βελτιωνόμαστε. Όταν γίνεσαι καλύτερη ομάδα, δεν έχει σημασία αν είσαι στην πρώτη θέση, αλλά η θέληση για να νικάς τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να σιγουρευτούμε πως είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον Ιούνιο», τόνισε.

Σε ερώτηση που το έγινε για το αν στα επόμενα επίσημα παιχνίδια θα δούμε να αγωνίζονται περισσότερα λεπτά «καινούργια» πρόσωπα, απάτνησε πως «δεν θα πάρουν περισσότερο χρόνο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ με την Ελλάδα μέχρι τώρα».

Για το παιχνίδι με την Κύπρο ανέφερε: «Θα είναι δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε τον προπονητή τους, θα έχουν ίσως διαφορετικό στιλ. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι κυρίως πνευματικά. Να ξέρουμε τι θα κάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να είμαστε έτοιμοι».

Αναφορικά με το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει η Εθνική και τι ομάδα θέλει ο ίδιος να την κάνει, είπε: «Πρέπει να είμαστε στο 100% πάντα. Εάν πέσει το επίπεδο συγκέντρωσης και έντασής μας μπορεί να υποφέρουμε από τον καθένα.

Όσο περισσότερο δουλεύουμε μαζί, τόσο βελτιωνόμαστε. Δηλαδή στο πώς διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια, πότε χρειάζεται να πιέσουμε, πότε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Στο μέλλον ίσως χρειάζεται να αμυνόμαστε σε κάποια ματς.

Είναι δύσκολο να διαμορφωθεί ταυτότητα σε επίπεδο Εθνικής. Θα ήθελα να είχαμε μία ομάδα στην Ελλάδα με 6-7 παίκτες να παίζουν κάθε εβδομάδα και να το χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε πλεονέκτημα.

Όπως στο παρελθόν η Ισπανία με την Μπαρτσελόνα ή η Γερμανία με την Μπάγερν. Δεν το έχουμε αυτό και όλα είναι από το μηδέν. Χρειαζόμαστε χρόνο για να βελτιωθούμε».

Για το αν το πάθος του μεταφέρεται στους παίκτες: «Είναι πολύ σημαντικό. Εκπροσωπούν τη χώρα. Στην Ελλάδα κάθε σπορ, αλλά και η ίδια η ζωή έχει πάθος.

Είμαι προπονητής και έχω ίδια χαρακτηριστικά. Πρέπει να εκπροσωπούν και μένα. Πάντα πίστευα πως η ομάδα εκπροσωπεί τον προπονητή. Περιμένω να έχουν παρόμοιο πάθος με μένα, γιατί είναι σημαντικό για εμένα».

Για την κλήση του 18χρονου Κουλιεράκη είπε: «Είναι ατυχές αυτό που έγινε στον Τζαβέλλα. Έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση γρήγορα, παρακολουθούσα τον Κουλιεράκη και ας ελπίσουμε ότι είναι το μέλλον της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Ας τον τσεκάρω όμως».