Ο Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι πουλάει την Τσέλσι - Η δήλωσή του

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε μέσω δήλωσής του στην ιστοσελίδα της ομάδας ότι πουλάει την Τσέλσι, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια απεμπλοκής του από την αγγλική αγορά στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Με τοποθέτηση του, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι γνωστοποίησε την απόφαση του να πουλήσει την ομάδα, τονίζοντας, μάλιστα, ότι δεν ζητάει πίσω τα λεφτά που του χρωστάει ο σύλλογος, ένα ποσό κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ αναφέρει πως όλα τα λεφτά από την πώληση θα πάνε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δήλωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς

«Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, πάντα αποφάσιζα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Στην παρούσα κατάσταση, έχω πάρει την απόφαση να πουλήσω την Τσέλσι, καθώς πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για τον Σύλλογο, τον κόσμο, τους εργαζομένους, αλλά και τους χορηγούς και συνεργάτες.

Η πώληση δεν θα γίνει με βιαστικές διαδικασίες, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την επιστροφή των δανείων μου προς τον Σύλλογο. Δεν ήταν ποτέ θέμα μπίζνες ή χρημάτων για μένα, αλλά θέμα αγνού πάθους για το παιχνίδι και την Τσέλσι.

Επιπλέον, έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να ιδρύσουν έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, στον οποίο θα δωρίσω όλα τα κέρδη από την πώληση. Ο οργανισμός θα είναι υπέρ όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό συμπεριλαμβάνει τη διάθεση σημαντικών πόρων για την επείγουσα και άμεση ανάγκη των θυμάτων, καθώς και για την υποστήριξη της μακροχρόνιας αποκατάστασής τους».