Οι πρώτες δηλώσεις της Καμίλα Βαλίεβα μετά την υπόθεση ντόπινγκ - «Είμαι χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου»

«Χαρούμενη αλλά ταυτόχρονα ήδη συναισθηματικά κουρασμένη», δηλώνει το κορίτσι-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, μιλώντας για πρώτη φορά για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σχετικά δηλαδή με την προσωρινή απαγόρευση της όταν βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία σε τεστ ντόπινγκ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Έτσι είναι, είμαι χαρούμενη αλλά ταυτόχρονα είμαι ήδη συναισθηματικά κουρασμένη. Επομένως, έκλαψα από χαρά, ίσως και λίγο από στενοχώρια. Όμως, την ίδια στιγμή είμαι σίγουρα χαρούμενη που είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μας» είπε η Βαλίεβα, μιλώντας στο Channel One.

Υπενθυμίζεται πως το CAS αποφάσισε να αφήσει τη Βαλίεβα να συνεχίσει τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Πεκίνου, απορρίπτοντας τις εφέσεις της ΔΟΕ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πατινάζ και της WADA διότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι «δεν πρέπει να επιβληθεί προσωρινή αναστολή στην πατινέζ».

Η Καμίλα Βαλίεβα την Τρίτη θα πάρει μέρος στο ατομικό του πατινάζ την Τρίτη (15/02). Όσον αφορά στην ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, σχολίασε πως «κάθισα για επτά ώρες και είχαμε ένα 20λεπτο διάλειμμα. Καθόμουν και κοίταζα, ήταν πολύ δύσκολο. Προφανώς, ήταν ένα από τα στάδια που έπρεπε να περάσω».