Super League: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Νίκη με 10 παίκτες

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει αήττητο απέναντι στους «πράσινους» από το 2019. Με δέκα παίκτες αγωνίζονταν οι Αρκάδες από το 74’ λόγω αποβολής του Μουνάφο με δύο κίτρινες, ενώ ο Μπαράλες με πέναλτι στο 84’ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ.

Στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή, πίεζαν από πολύ ψηλά την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, αλλά μέχρι εκεί.

Απόντος του Λούκας Βιγιαφάνιες δεν είχαν τον παίκτη που θα μπορούσε να «γλυκάνει» το παιχνίδι τους και να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο με συνέπεια η μπάλα να φτάνει μέχρι την περιοχή του Τσιφτσή και στη συνέχεια να ακολουθούν κακές επιθετικές ενέργειες.

Οι Αρκάδες σωστά στημένοι πίσω από την μπάλα, προσπαθούσαν να βρουν την μια ευκαιρία που θα ήταν ικανή να τους δώσει το γκολ, αλλά δεν κρατούσαν τη μπάλα, με συνέπεια να δέχονται ασφυκτική πίεση.

Κρατούσαν όμως και αυτό ήταν το θετικό γι’ αυτούς, όπως και στο β’ μέρος όπου στο 74’ ο Μουνάφο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε το πλάνο του σε 4-4-2 με τους Ιωαννίδη, Καρλίτος σέντερ φορ, ενώ λίγο πιο πριν είχε περάσει στο ματς ο Μπαράλες για τους φιλοξενούμενους.

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αντίδραση του Σάντσες, που δεν είδε τον Ριέρα και έκανε πέναλτι. Ευστόχησαν με τον Μπαράλες στο 84’ και παίζοντας στη συνέχεια μαζική άμυνα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Στο 90’ ο Αϊτόρ σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ όταν ο Σάντσες σούταρε για να πάρει εκείνος το ριμπάουντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερς: Μπαράλες (84’)

Κίτρινες: Χουάνκαρ (43’), Σένκεφελντ (46’), Ρούμπεν (63΄) – Σόνι (37’), Μουνάφο (46’, 74’)

Κόκκινη: Μουνάφο (74’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας (λ.τ. 46’ Σάντσες), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (65’ Βιτάλ), Μαουρίσιο (85’ Λούντκβιστ), Παλάσιος (76’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής-Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής(73’ Άλβαρες) – Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρεγκίς- Τιλίκα (89’ Ιγκλέσιας), Καπίγια (66’ Ριέρα), Σόνι (73’ Μπαράλες)