Προσωρινά ελεύθερος ο Τζόκοβιτς-Την Τρίτη η τελική απόφαση για την παραμονή του στην Αυστραλία

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, δεν αποφάσισε την Δευτέρα για το αν θα ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι ο Σέρβος είναι προσωρινά ελεύθερος.

Ο Άλεξ Χοκ είχε στη διάθεσή του 4 ώρες για να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα, βάσει νόμου να κρατήσει υπό περιορισμό τον Σέρβο ακυρώνοντας και πάλι τη βίζα του, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε δικαιωθεί ασκώντας έφεση, από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Μετανάστευσης θα συνεδριάσει και πάλι την Τρίτη για να πάρει την τελική απόφαση.

Λίγο νωρίτερα τα σέρβικα ΜΜΕ έκαναν λόγο για σύλληψη του Νόβακ Τζόκοβιτς με πηγές που είχαν από το στενό περιβάλλον του παίκτη, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε, με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας να το διαψεύδουν από την πρώτη στιγμή.

 

Independent: «Συνελήφθη ξανά ο Τζόκοβιτς από την αστυνομία της Αυστραλίας»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη για μια ακόμα φορά, όπως γράφει η Independent, που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά του πατέρα του Σέρβου τενίστα.

Οι περιπέτειες του Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζονται, αφού λίγες ώρες μετά τη δικαίωσή του από το Δικαστήριο, καθώς του επεστράφη η visa του, συνελήφθη σύμφωνα με όσα γράφει η Independent που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά του πατέρα του Σέρβου τενίστα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δημοσιογράφος από την Σερβία, μίλησε με τον πατέρα του Νόλε, ο οποίος της ανέφερε ότι ο γιός του συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία με σκοπό την απέλασή του.

Ο Τζόκοβιτς φέρεται να βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο των δικηγόρων του στη Μελβούρνη, απ’ όπου παρακολούθησε μέρος της ακροαματικής διαδικασίας και προγραμμάτιζε τις επόμενες κινήσεις του.

Όσον αφορά τη νομοθεσία στην Αυστραλία, φαίνεται πως η κυβέρνηση παρότι στο δικαστήριο ο Σέρβος κέρδισε την έφεση, έχει τη δυνατότητα να τον απελάσει. Εφόσον τελικά αυτό γίνει πράξη δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open είναι αμφίβολη, αφού είναι πιθανό να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Μελβούρνη.