Ξεκινάει η Σούπερ Λιγκ, αλλά χωρίς θεατές

Το πρωτάθλημα αρχίζει πάλι το Σαββατοκύριακο, αλλά χωρίς θεατές στα γήπεδα. Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε την Τετάρτη (04/03) με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και τους Προέδρους της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο και Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρο Καλογιάννη.

Ως το μεσημέρι της Πέμπτης (05/03) θα υπάρχει και ανακοίνωση της ΕΠΟ με μέτρα που θα ληφθούν άμεσα ως το τέλος της σεζόν, τα οποία θα προβλέπουν σοβαρές ποινές για τις ομάδες σε περιπτώσεις βίας από τους οπαδούς.

«Δεν υπάρχει απόφαση. Μάλλον αύριο το πρωί (σ.σ. Πέμπτη) ο υφυπουργός θα βγει για να πει ότι θέλει να πει. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση μαζί του, αναλύσαμε πάρα πολλά θέματα και αποφασίσαμε για μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες μέρες αλλά και στο τέλος του περιόδου για τη νέα σεζόν. Τα μέτρα είναι στην σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της βίας. και στη λογική να μην συμβούν ξανά όσα συνέβησαν», είπε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μπροβήλος, τόνισε: «Για το αν θα υπάρξει επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα το ανακοινώσει ο υπουργός. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Ο υφυπουργός ζήτησε άμεσα μέτρα για την φετινή χρονιά και τροποποίηση των κανονισμών για το επόμενο πρωτάθλημα στο θέμα της βίας.

Θέλω να τονίσω στους φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα τους ότι θα πρέπει από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα έχουμε διακοπή αγώνα από τους διαιτητές αν υπάρχουν επεισόδια. Αυτά τα μέτρα θα έχουν συνέπειες για τις ομάδες.

Όταν έχουμε φωτοβολίδες, είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ή ρίψεις, ο διαιτητής θα φεύγει από το γήπεδο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον υπουργό που είναι ανοικτός για συνεχή συνεργασία ώστε να έχουμε μια νέα χρονιά καλύτερη από όλες τις προηγούμενες. Η απόφαση για την επανέναρξη είναι αποκλειστική του αρμοδιότητα».