Τέλος τα ελεύθερα toilet break στο τένις

Η ATP αποφάσισε να αυστηροποιήσει το πλαίσιο για τα toilet breaks, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα εκτεταμένα διαλείμματα που έκαναν αρκετοί τενίστες κινώντας… υποψίες πως δεν τα χρησιμοποιούσαν μόνο για τις φυσικές τους ανάγκες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε τους αθλητές πως πλέον θα επιτρέπεται μόνο ένα toilet break ανά αγώνα και η διάρκειά του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα τρία λεπτά από τη στιγμή που ο τενίστας θα μπαίνει στο WC.

Μεταξύ των τενιστών που έχουν κατηγορηθεί πως χρησιμοποιούσαν ως… αθέμιτο μέσο, είτε για να διακόψουν τον ρυθμό του αντιπάλου, είτε για να ηρεμήσουν οι ίδιοι και ακόμη και να πάρουν οδηγίες μέσω κινητού από τον προπονητή τους, ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς υποστήριξε ότι δεν παραβίαζε κανέναν κανόνα, αλλά μετά από πλήθος διαμαρτυριών από αθλητές, η ΑTP αποφάσισε να λάβει μέτρα, αν και ορισμένοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές εξακολουθούν να μην φτάνουν αρκετά μακριά.

Αν και τα toilet-breaks θα περιοριστούν σε τρία λεπτά, οι παίκτες θα έχουν επίσης δύο λεπτά για να αλλάξουν τα ρούχα τους. Οι παίκτες θα περιορίζονται σε ένα ανά αγώνα και θα επιτρέπεται μόνο στο τέλος ενός σετ. Εάν ένας παίκτης περάσει πολύ καιρό στην τουαλέτα, θα υπόκειται σε παραβιάσεις του χρόνου.

Η ATP εξετάζει επίσης νέους κανόνες για ιατρικά τάιμ άουτ σύμφωνα με τους οποίους οι παίκτες θα έχουν μόνο ένα τρίλεπτο τάιμ άουτ ανά αγώνα.