Στη λίστα με τους τενίστες που δεν έχουν εμβολιαστεί και ο Τσιτσιπάς - Στενεύει ο κλοιός

Στα ATP Finals, που θα γίνουν στο Τορίνο, έχει επικεντρωθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή του στη γιορτή του παγκοσμίου τένις.

Ο συμπατριώτης μας θα βρεθεί στην ιταλική πόλη, έτοιμος να κοντραριστεί με τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, αλλά και αποφασισμένος να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του σε επίπεδο ATP Finals. Ο 23χρονος είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο το 2019 στο Λονδίνο και φέτος, στην τρίτη του συμμετοχή, θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του.

Αυτό θα είναι το τελευταίο τουρνουά στο οποίο θα λάβει μέρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς το 2021 και στη συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του, προτού αρχίσει την προετοιμασία του για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αυστραλιανό Όπεν – πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μια σεζόν, στην οποία είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν νέοι κανονισμοί, οι οποίοι θα αφορούν τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, με το Αυστραλιανό Οπεν, όπως όλα δείχνουν, να είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά που θα ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τη συμμετοχή των αθλητών.

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση της Βικτόρια προτίθεται να μην επιτρέψει την είσοδο στη Μελβούρνη στους ανεμβολίαστους τενίστες, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να αποκλείονται από το Αυστραλιανό Οπεν. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, με τους τενίστες όμως ο ένας μετά τον άλλο να εμβολιάζονται για να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο αποκλεισμού.

Τελευταίος από τους κορυφαίους τενίστες που εμβολιάστηκε είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος, εμμέσως πλην σαφώς, γνωστοποίησε τον εμβολιασμό του, αφού σε ανάρτηση που έκανε στα social media τόνισε ότι θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Οπεν. Το Νο.2 της ATP είχε τις αμφιβολίες του για το εμβόλιο, αλλά όπως προκύπτει, πείστηκε και εμβολιάστηκε.

Ενας ακόμα τενίστας που εμβολιάζεται για να μπορέσει να λάβει μέρος στο πρώτο Οπεν της νέας σεζόν. Απομένει να φανεί πλέον τι θα κάνουν οι άλλοι κορυφαίες τενίστες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Ανάμεσά τους ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στη λίστα με τους τενίστες που δεν έχουν εμβολιαστεί και ο Τσιτσιπάς

Στη λίστα με τους τενίστες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα (σ.σ τουλάχιστον δεν το έχει ανακοινώσει) είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας έχει δηλώσει ότι θα πάει στην Μελβούρνη στις αρχές του 2022 για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Οπεν, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Όπως και να έχει, ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους τενίστες σφίγγει, με τους κορυφαίους τενίστες να σπεύδουν ο ένας μετά τον άλλον να εμβολιαστεί, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο όπως της νέας σεζόν.