Μαρία Σάκκαρη: Ασταμάτητη και ραντεβού στον τελικό της Οστράβα

Στον πρώτο της τελικό για το 2021 προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη που «φλερτάρει» με την είσοδό της στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Έπειτα από εννέα σερί χαμένους ημιτελικούς τα τελευταία δύο χρόνια, εκ των οποίων οι πέντε φέτος, η Μαρία Σάκκαρη επιστρέφει σε τελικό WTA μετά τη συγκλονιστική νίκη της με 6-4, 7-5 κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ, σε 1 ώρα και 51 λεπτά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά από τέσσερις μήνες και τον προημιτελικό του Roland Garros έκαμψε την αντίσταση της Νο1 του ταμπλό και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκρισή της στον τελικό του Ostrava Open αύριο, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Η Σάκκαρη περιμένει την εξέλιξη του δεύτερου ημιτελικού της Πέτρα Κβίτοβα κόντρα στην Ανέτ Κόνταβεϊτ, αφενός για να μάθει την αντίπαλό της για τον μεγάλο τελικό, αφετέρου για να δει αν θα είναι από σήμερα στο Top 10 της κατάταξης, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ήττας της Τσέχας ή θα περιμένει τον τελικό όπου θα χρειάζεται τη νίκη για να σκαρφαλώσει στο Νο10 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε «όπλο» το σερβίς της και με το εντυπωσιακό 78% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (18/23) έφτασε στο 6-4 σε 47 λεπτά.

Στο 2ο σετ η Πολωνή… δυσκόλεψε τη Σάκκαρη και μάλιστα πέρασε μπροστά με 5-4, όμως το καθαρό μυαλό της Ελληνίδας πρωταθλήτριες την οδήγησε σε νέο break και στο 6-5, για να εξασφαλίσει έτσι την πρόκριση στον 3ο τελικό WTA στην καριέρα της!

Υπενθυμίζουμε πως η Μαρία Σάκκαρη έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο career high Νο11 του κόσμου, μετά την ημιτελική της παρουσία στην Οστράβα και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί από σήμερα να μπει στην κορυφαία 10αδα του κόσμου.