«Ο Ίβκοβιτς μολύνθηκε από τα περιστέρια»-Το πάθος του προπονητή-θρύλου που του στοίχισε τη ζωή

Τη ώρα που το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί για την απώλεια του κορυφαίου προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, στο θάνατό του αναφέρθηκε ένας άλλος γνωστός Σέρβος προπονητής μπάσκετ, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, αποκαλύπτοντας ότι ο «Ντούντα» μολύνθηκε από περιστέρια, τα οποία ήταν το μεγάλο του πάθος.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγο πριν συμπληρώσει τα 78 του χρόνια, από τις επιπτώσεις της συσσώρευσης υγρών στους πνεύμονες και τον έρπη του.

Για τον θάνατο του προπονητή-θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ μίλησε ο Βουγιόσεβιτς, στο Prva TV, γνωστοποιώντας μια άγνωστη λεπτομέρεια. «Ήξερα ότι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, ότι είχε μολυνθεί από περιστέρια, που ήταν το μεγάλο του πάθος. Ξέρω, επίσης, ότι είχε προβλήματα με τον έρπη», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Η παθολογική αγάπη του προπονητή-θρύλου για τα περιστέρια ήταν γνωστή και είχε εξήγηση, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο «Ντούντα» σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Είναι οικογενειακή ρίζα. Ο σπουδαίος φυσικός Νίκολα Τέσλα ήταν θείος της μητέρας μου. Ξέρω ότι στα δωμάτια που ζούσε είχε πάντοτε ζευγάρια περιστέρια. Είναι τρομερό πάθος, είναι τρέλα. Δουλεύω με επιλογές ειδών, ζευγαρώνω. Σήμερα, στον τρελό κόσμο που ζούμε, στο στρες, εμένα με λυτρώνει να ασχοληθώ τον ελάχιστο χρόνο που έχω ελεύθερο με τα περιστέρια μου».

Μάλιστα, την περίοδο που ήταν προπονητής στην Αναντολού Εφές, οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζοντας την λατρεία που είχε για τα περιστέρια, του έφτιαξαν μια τούρτα, την οποία κοσμούσαν μια μπάλα μπάσκετ και φυσικά λευκά περιστέρια.