US Open: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Σάκκαρη - Νίκησε το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης (Video)

Με μία καταιγιστική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε έναντι της Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, Καρολίνα Πλίσκοβα, την οποία και «ισοπέδωσε» με 2-0 σετ, «γράφοντας» ιστορία, αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «4» του US Open!

Στα ημιτελικά περιμένει την εκπληκτική 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 04:00, για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Έτσι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε για δεύτερη φορά στην τετράδα ενός major τουρνουά, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros και πλέον αναμένεται να ανέβει στο Νο 13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάκκαρη ήταν αποτελεσματική από τη βασική γραμμή, «διάβασε» το παιχνίδι της Τσέχας, Νο 4 στον κόσμο, και την πίεσε στο backhand. Έτσι, υπερασπίστηκε το σερβίς της, παίρνοντας μάλιστα 22 διαδοχικούς πόντους στο δικό της σερβίς.

Στο δεύτερο σετ πίεσε, με την άμυνά της, την Πλίσκοβα και πανηγύρισε την πρόκριση της στα ημιτελικά.

Το τεράστιο χρηματικό έπαθλο, που κατακτά η Σάκκαρη για αυτήν τη νίκη της

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που τα ξημερώματα προκρίθηκε στα ημιτελικά και του US Open, εξασφάλισε κέρδη 675.000 δολαρίων, τα οποία και μπορεί να αυξηθούν σε 1.250.000 δολάρια αν ξεπεράσει και το εμπόδιο της Ραντουκάνου στην επόμενη φάση.

Μάλιστα σύμφωνα με ειδικούς τα κέρδη της θα εκτιναχθούν στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-09/sakkari-xeria-kardia.jpg.webp?itok=0YdxjmXZ

Ωστόσο ήδη η Μαρία Σάκκαρη έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια δολάρια σε prize money από την παρουσία της στα κορτ όλα αυτά τα χρόνια, ένα ποσό στο οποίο δε υπολογίζονται διαφημίσεις και χορηγίες.