Επική νίκη για την Σάκκαρη στο US Open - Με ανατροπή πέρασε στα προημιτελικά (Video)

Στις «8» του US Open, προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, κερδίζοντας 2-1 σετ την Αντρεέσκου έπειτα από ματς-θρίλερ που διήρκεσε 3,5 ώρες!

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκληρώθηκε στις 02:12 τα ξημερώματα ώρα Νέας Υόρκης (09:12 ώρα Ελλάδος). Κανένας άλλος αγώνας γυναικών δεν έχει ολοκληρωθεί τόσο αργά στην ιστορία του τουρνουά, με τη Σάκκαρη να γράφει ιστορία όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και επειδή έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open. Θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός της σε Grand Slam και έρχεται μόλις 3 μήνες μετά τον πρώτο, που ήταν στο Roland Garros, όπου είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-08/maria-sakkari-tennis-us-open.jpg?itok=JkPdXebW

Το «παρών» στον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη έδωσαν η μητέρα της, πρώην τενίστρια, Αγγελική Κανελλοπούλου, και οι δύο αδελφές της, που πανηγύρισαν την πρόκρισή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας. Μάλιστα, η Μαρία μίλησε για τη μητέρα της μετά το τέλος του συναρπαστικού αγώνα.

Η μεγάλη αναμέτρηση

Η Καναδή πρωταθλήτρια, η οποία κατάγεται από τη Ρουμανία και βρίσκεται στο Νο 7 της WTA, επιχείρησε να κάνει το πρώτο βήμα για να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019, όταν και κατέκτησε το φημισμένο τουρνουά της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η Αντρεέσκου μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 3-0 «σπάζοντας» το σερβίς της Σάκκαρη, η οποία αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια, οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέϊκ με την Καναδή να είναι ψυχραιμότερη και να επικρατεί με 7-2, μετά από μία ώρα και τέσσερα λεπτά.

Παρά την πρόσκαιρη απογοήτευση, η Σάκκαρη δεν τα παράτησε και «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» την πρωταθλήτρια από τον Καναδά. Προηγήθηκε της Αντρεέσκου με 3-0 και 4-3, για να φθάσουν οι δύο κοπέλες στο 5-5 και στο 6-6. Στο δεύτερο τάι μπρέικ του αγώνα, η Σάκκαρη ήταν συγκλονιστική και μετά από μία ώρα και 27 λεπτά, ισοφάρισε σε 1-1 (8-6).

Με την ψυχολογία στα ύψη, αφού κατάφερε να φέρει το ματς «στα ίσα», η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένη για τη νίκη και την πρόκριση στις καλύτερες οκτώ αθλήτριες του τουρνουά. Όμως η Αντρεέσκου αιφνιδίασε και προηγήθηκε με 2-0, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα.

Η Σάκκαρη δεν τα παράτησε ούτε αυτήν την φορά. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τα αγωνιστικά εργαλεία, προκειμένου όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά με μία καταιγιστική παρουσία στη συνέχεια να πάρει τρία διαδοχικά game «σπάζοντας» δύο φορές το service της Καναδής και να φθάσει στην σπουδαία νίκη με 6-3, μετά από 59 λεπτά αγώνα.

Επόμενη αντίπαλος η Πλίσκοβα

Στις «8» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα. Η μεγάλη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Σάκκαρη και Πλίσκοβα μετρούν από μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, που και οι δύο είχαν γίνει στο Masters της Ρώμης (σε χωμάτινη επιφάνεια δηλαδή). Το 2018 η Μαρία είχε κερδίσει 2-1 σετ (3-6, 6-3, 7-5), ενώ την επόμενη χρονιά είχε επικρατήσει η Τσέχα με 2-0 σετ (6-4, 6-4).