Ολυμπιακοί Τόκιο: Στον τελικό η Εθνική Πόλο - Νίκησε 9-6 την Ουγγαρία - Πάμε για Χρυσό

Μεγάλη νίκη και πρόκριση για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που προκρίθηκε στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κερδίζοντας την Ουγγαρία με 9-6! Η Ελλάδα ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με άμυνα – τανάλια υπέταξε, αναφέρουν σχολιαστές, τους Μαγυάρους!

Η Εθνική μας Πόλο, έτσι, έχει ήδη εξασφαλίσει μετάλλιο, αλλά την προσεχή Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, στις 10:30 θα διεκδικήσει -ναι!- το χρυσό! Ο αντίπαλός μας θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό, ανάμεσα σε Ισπανία και Σερβία, που κοντράρονται στις 13:50.

Oλυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό για το χρυσό η εθνική πόλο - Θρίαμβος με 9-6 επί της Ουγγαρίας - ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, αθλητισμός | Real.gr

Το χρονικό του συγκλονιστικού αγώνα

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ δυνατά στην άμυνα, μην μπορώντας να βρουν δίχτυα αρχικά. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος ήταν τελικά αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα στον παίκτη παραπάνω. Το 2-0 έκανε ο Γκιουβέτσης με τον Βάμος να μειώνει σε 2-1 πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Ελλάδα αύξηση τη διαφορά με με γκολ του Αργυρόπουλου, που έκανε το 3-1. Οι Ούγγροι μείωσαν αμέσως με τον Ζάλανκι σε 3-2, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα στο τρίτου οκταλέπτου η Ουγγαρία ισοφάρισε με τον Πάστζορ, αλλά με το τρίτο προσωπικό γκολ του Αργυρόπουλου η Εθνική μας προηγήθηκε 4-3, πριν ο Μάνχερζ ισοφαρίσει σε 4-4 στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος όμως ήταν ασταμάτητος, και με ακόμη ένα γκολ έγραψε το 5-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Στο κρίσιμο τελευταίο οκτάλεπτο, με γκολ του Μάνχερζ οι Μαγυάροι ισοφάρισαν σε 5-5. Η Ελλάδα όμως είχε και πάλι απάντηση και προηγήθηκε ξανά με 6-5 με τον Φουντούλη, ενώ έφτασε στο 7-5 με τον Βλαχόπουλο. Ο Βάργκας μείωσε σε 7-6, αλλά η Εθνική μας με γκολ του Γκιουβέτση έκανε το 8-6. Ενώ απέμεναν 2:20 για το τέλος, ο Σκουμπάκης με σουτ-κεραυνό από την περιφέρεια έγραψε το 9-6, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς οι Ούγγροι ήταν φανερά σοκαρισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: Τεράστια νίκη επί της Ουγγαρίας και πρόκριση... | Αθλητικά Ειδήσεις

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για τη σπουδαία νίκη-πρόκριση, αλλά στάθηκε και στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ ο Γιάννης Φουντούλης έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες.
Βλάχος: Μακάρι να δώσαμε λίγη χαρά σε όσους δοκιμάζονται

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων σημείωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είμαστε μακριά, αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Δεν ξέρουμε αν μπορέσαμε να δώσουμε λίγη χαρά. Η ζωή είναι σκληρή. Σε εμάς η ζωή φέρεται με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βοηθήσουμε διαφορετικά. Με τη φωτιά δεν μπορεί δυστυχώς να βοηθήσει κανένας. Αυτή τη στιγμή την περίμενε το ελληνικό πόλο χρόνια.

Ήταν το απωθημένο μου να ζήσω τον τελικό μίας διοργάνωσης. Το ζω στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη. Δεν τελειώσαμε. Θέλουμε το χρυσό. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος. Τα παιδιά άξιζαν να κρεμάσουν ένα μετάλλιο στο στήθος τους. Να παίξουν έναν τελικό. Κερδίσαμε την Ουγγαρία δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά, με αυτοθυσία, με μεγάλες άμυνες, με σπουδαία γκολ. Όπως κερδίζεται ένας τελικός. Γιατί το παιχνίδι για εμάς ήταν τελικός. Θα βρούμε τον τρόπο να ηρεμήσουμε τώρα 2-3 ώρες και να προετοιμαστούμε για τον τελικό».