Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Γαλατασαράι, τέσσερις ημέρες μετά το μπλόκο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε η Γαλατασαράι, τέσσερις ημέρες μετά το μπλόκο των ελληνικών αρχών στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξή της για το ακυρωθέν τελικά φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Η Γαλατασαράι ενημέρωσε επίσημα ότι δύο μέλη της έχουν κορονοϊό. «Οι δοκιμές Covid-19 PCR που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για τους παίκτες της ομάδας της Γαλατασαράι, το τεχνικό τιμ, τους υπαλλήλους μας και το διοικητικό προσωπικό έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι δύο από τους παίκτες μας είναι θετικοί.

Έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται το πρωτόκολλα θεραπείας και η καραντίνα», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού συλλόγου.

Μετά από το «μπλόκο» των ελληνικών αρχών κι αναμονή δύο ωρών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η τουρκική ομάδα επέστρεψε την περασμένη Δευτέρα (12/07) στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας λόγο για «ασέβεια» απ’ την ελληνική πλευρά κι αναβάλλοντας το προγραμματισμένο για την Τρίτη (13/07) φιλικό με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία και να αναγκαστούν να τοποθετηθούν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών.

Η επιμονή των ελληνικών αρχών, ωστόσο, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπειτα απ’ τις σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί, προκειμένου να κάνουν όλα τα μέλη της τουρκικής αποστολής νέα τεστ -διότι δεν «καλύπτονταν» από τις 72 ώρες που είχαν περάσει στα PCR που εμφάνισε η Γαλατασαράι- δικαιώθηκε απόλυτα, καθότι μόλις 96 ώρες αργότερα, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πως είχαν δύο κρούσματα της Covid-19 στο ποδοσφαιρικό τμήμα τους.