Εγκρίθηκε από την ΕΠΟ η συμμετοχή των Β΄ ομάδων στο πρωτάθλημα της SL 2

Με την έγκριση και της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση, στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι Β΄ ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έχουν δικαίωμα να κατεβάσουν δικές τους ομάδες στο πρωτάθλημα της αμέσως μικρότερης κατηγορίας.

Οι ομάδες αυτές δεν θα λάβουν μέρος στα playoffs και playouts ενώ θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο σε αγωνιστικά θέματα του διοικητικού συμβουλίου, ενώ επίσης θα παίρνουν μερίδιο από τα έσοδα (τηλεοπτικά, στοίχημα κλπ).

Επίσης, η ίδια επιτροπή αποφάσισε την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024) με το πρωτάθλημα τη σεζόν 2022-2023 να διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).»