Τόκιο 2020: Οριστικά με «κλειστές πόρτες» οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Αντιμέτωπη με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην ιαπωνική πρωτεύουσα, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/7) ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές.

«Δεν θα υπάρξουν θεατές στους χώρους των Αγώνων στο Τόκιο», ανακοίνωσε ο υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων Ταμάγιο Μαρουκάβα.

Αυτή η είδηση ​​έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο από την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, επομένως για ολόκληρη την περίοδο της διοργάνωσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν ενημερώσει εδώ και ημέρες για την πιθανότητα των «κλειστών θυρών» στους περισσότερους Ολυμπιακούς χώρους του Τόκιο.

«Σε πολλές περιοχές, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο», υπογράμμισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι οι διοργανωτές «θα πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό και κατανοητό μήνυμα από την προοπτική της καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού». Και προειδοποίησε ότι «αυτό θα είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση».

Επιπλέον, το αλκοόλ θα απαγορευτεί σε μπαρ και εστιατόρια, τα οποία θα πρέπει να κλείνουν στις 20:00 κάθε βράδυ, ενώ οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα πρέπει να περατώνονται μία ώρα αργότερα.