Δεν θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Wimbledon ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα, ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του και σίγουρα αμφότερες οι διοργανώσεις χάνουν μεγάλο μέρος της λάμψης τους!

«Γεια σας, αποφάσισα να μην πάρω μέρος στο φετινό Champioships στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», έγραψε ο θρυλικός Ισπανός στα social media.

«Ποτέ δεν είναι εύκολη απόφαση, όμως αφού άκουσα το σώμα μου και το συζήτησα με την ομάδα μου, καταλαβαίνω ότι είναι η σωστή απόφαση».

Ολόκληρη η ανάρτηση

Γεια σας, δεν είναι κάτι που θα ήθελα να γράψω, αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να μη συμμετέχω αυτή τη χρονιά στο Γουίμπλεντον και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δεν είναι ποτέ μία εύκολη απόφαση για να λάβεις, αλλά αφού άκουσα το σώμα μου και το συζήτησα με το τιμ μου, κατάλαβα πως είναι η σωστή απόφαση. Ο στόχος μου είναι να επεκτείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω με ότι με κάνει ευτυχισμένο, δηλαδή να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο κα να συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτούς τους επαγγελματικούς αλλά και προσωπικούς στόχους στο πλέον υψηλό επίπεδο.

Το γεγονός ότι μεσολαβούν μόνο δύο εβδομάδες μεταξύ Roland Garros και Γουίμπλεντον αυτό τον χρόνο δεν το έκανε ευκολότερο για το σώμα μου, ώστε να συνέρθει μετά τους απαιτητικοπύς αγώνες της χρονιάς. Πέρασαν δύο μήνες τεράστιας προσπάθειας και εστιάζω σε μακροπρόθεσμους στόχους.

Η απουσία μου από κάθε αθλητική δραστηριότητα είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, ώστε να συνεχίσω να προσπαθώ για το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και για τίτλους.

Θα ήθελα να στείλω ξεχωριστό μήνυμα στους οπαδούς μου στον κόσμο και ειδικότερα σε όσους είναι στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμαιναν πάντα πολλά για την καριέρα μου και ήταν πάντα προτεραιότητα μου. Πιστεύω πως το πνεύμα τους θέλει να το ζήσει ένας αθλητής, τουλάχιστον μία φορά στην καριέρα του.

Προσωπικά, είχα την ευκαιρία να ζήσω Ολυμπιακούς Αγώνες τρεις φορές και να είμαι σημαιοφόρος της χώρας μου.