Εκτός τελικού η Μαρία Σάκκαρη-Έχασε στον ημιτελικό του Roland Garros μετά από τρίωρη «μάχη»

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα-θρίλερ που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του γαλλικού Όπεν, έναντι της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, νούμερο 33 στην παγκόσμια κατάταξη.

Το πρώτο σετ βρήκε νικήτρια την Τσέχα με 7-5 στα γκέιμ, ενώ στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα αθλήτρια επικράτησε 6-4. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στο τρίτο σετ με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα να αναδεικνύεται νικήτρια με 9-7 και συνολικό σκορ 2-1 σετ.

Πώς εξελίχθηκε τo ματς

Οι δύο παίκτριες μπήκαν με περίεργο τρόπο στον αγώνα, καθώς έκαναν αρκετά λάθη και άργησαν να βρουν τα πατήματά τους. Η Κρεϊτσίκοβα ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε το κλίμα αυτό και πήρε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ (7-5).

Η Σάκκαρη ωστόσο κατάφερε ύστερα να φέρει στα ίσια το ματς, επικρατώντας με 6-4 και έκανε το 1-1, έχοντας εξαιρετικά χτυπήματα.

Απόλυτα αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι μπήκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και στο τρίτο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 1-3, 2-4 και 3-5 στη συνέχεια, όμως η Κρεϊτσίκοβα απάντησε αποφασιστικά, ισοφαρίζοντας σε 5-5 στο κρίσιμο σημείο.

Το ματς πήγε στο 6-6, με την Τσέχα να παίρνει ξανά το προβάδισμα με 7-6, τη Σάκκαρη να απαντάει σε τρία κομβικά σημεία του σετ και να ισοφαρίζει ξανά.

Και πάλι όμως η Κρεϊτσίκοβα πήρε το προβάδισμα με 8-7. Η Σάκκαρη έδωσε μάχη, γύρισε από δύσκολες καταστάσεις, αλλά η Τσέχα στα σημεία πήρε και το σετ, έκανε το 9-7 και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Roland Garros την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Στα ημιτελικά του Roland Garros και ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Υπενθυμίζεται ότι στα ημιτελικά του Roland Garros προκρίθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) του Ρώσου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντρερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του γαλλικού Όπεν.