Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα στίβου των ΗΠΑ ακύρωσε την προετοιμασία της στην Ιαπωνία

Ένα ακόμη ερωτηματικό, σχετικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ήρθε να προσθέσει η ομάδα στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών με την απόφασή της να ακυρώσει την προετοιμασία της στην Ιαπωνία.

Οι ανησυχίες, πλέον, στις αποστολές των ομάδων, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της ομοσπονδίας των ΗΠΑ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου ήταν έτοιμοι να προετοιμαστούν στην Τσίμπα (Τόκιο), ωστόσο, το σχέδιο ακυρώθηκε καθώς επικρατεί «ανησυχία για την ασφάλεια των αθλητών μας», όπως αναφέρει μεταλύ άλλων η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είναι κρίμα που αποφάσισαν να ακυρώσουν την προετομασία, αλλά πιστεύω ότι έλαβαν την καλύτερη δυνατή απόφαση στην τρέχουσα κατάσταση» τόνισε με δήλωσή του ο της Τσίμπα, Τόσιχιτο Κουμαγκάι.

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου. Η χώρα έχει λάβει μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες της ζητούν την ακύρωση της διοργάνωσης για δεύτερη φορά.

Ανησυχία από πολίτες και χορηγούς

Δεν είναι μόνο οι πολίτες που ανησυχούν, αλλά και οι χορηγοί. Ανώτατο στέλεχος της Toyota Motor Corp. ισχυρίστηκε ότι «ως χορηγοί, σπάει η καρδιά μας να βλέπουμε τη δημόσια δυσαρέσκεια που απευθύνεται σε αθλητές» δήλωσε ο Γιουν Ναγκάτα και πρόσθεσε: «Για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε σε σύγκρουση κάθε μέρα σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης».

Για να αποτρέψει ένα νέο ξέσπασμα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η Ιαπωνία ετοιμάζεται να προσφέρει εμβολιασμούς σε περίπου 2.500 αθλητές και προσωπικό υποστήριξης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Ιαπωνία 11.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και το ιατρικό σύστημα έχει δοκιμαστεί σοβαρά από την τελευταία αύξηση κρουσμάτων, με 925 νέες μολύνσεις την Τρίτη στο Τόκιο.