Χαρδαλιάς: Δεν αναστέλλουμε το πρωτάθλημα της Super League 2 - Καταθέτουμε μηνυτήρια αναφορά

Το πρωτάθλημα της Super League 2 θα συνεχιστεί κανονικά, μετά την δέσμευση της διοργανώτριας αρχής για αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων.

Το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν θα διακοπεί, όπως αρχικά είχε διαφανεί τα τελευταία 24ωρα. Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Χαρδαλιάς το Σάββατο, είχε δηλώσει ότι θα εισηγηθεί την αναστολή του, μετά τα όσα έγιναν σε αγώνα της διοργάνωσης, με την κατάφωρη παραβίαση των πρωτοκόλλων υγείας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, πρόσθεσε πως τη Δευτέρα θα προχωρούσε σε εισήγηση στην Επιτροπή Επιδημιολόγων να αναστείλει το πρωτάθλημα, εξαιτίας έλλειψης αντανακλαστικών για την τιμωρία εκείνων που παραβιάζουν το πρωτόκολλο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Superleague 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων και τη θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν.

Η κίνηση αυτή ικανοποίησε πλήρως τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ενημέρωσε πως τελικά δεν θα εισηγηθεί την διακοπή της Super League 2.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά:

Η αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση επιτέλους συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αυτό, όμως, που προτίθεμαι, άμεσα, να πράξω είναι η κατάθεση, σήμερα μάλιστα, ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε.