Ο Μουρίνιο επέστρεψε: Συμφώνησε και αναλαμβάνει τη Ρόμα

Η επιστροφή του Special One στους πάγκους δεν άργησε…

Δύο εβδομάδες μετά την απόλυσή του από την Τότεναμ ο Πορτογάλος τεχνικός, βρήκε τη νέα προπονητική του στέγη, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Ρόμα!

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ιταλικός σύλλογος, ο Μουρίνιο θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τη νέα σεζόν έως το καλοκαίρι του 2024, αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του Πάουλο Φονσέκα.

Ο 48χρονος τεχνικός «πλήρωσε» την αποτυχημένη φετινή πορεία του κλαμπ της ιταλικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της Serie A και κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης για την ερχόμενη χρονιά.

Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες της Ρόμα, αποφάσισαν να δώσουν τα «κλειδιά» στον γνώστη του Καμπιονάτο, Ζοσέ Μουρίνιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Special One επιστρέφει μετά από 11 χρόνια σε ιταλικό έδαφος, εκεί όπου στο ενεργητικό του έχει σημειώσει ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από την Ίντερ, κατακτώντας το τρεμπλ το 2010.

 

Η απόλυση από την Τότεναμ και η ρήξη εξαιτίας της «Λίγκας των 12 πλουσίων»

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ, του μοναδικού τίτλου που της είχε απομείνει να διεκδικήσει, η Τότεναμ έμεινε και χωρίς προπονητή καθώς η διοίκηση των Σπερς με μία λιτή ανακοίνωση ενημέρωσε ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι συνεργάτες του «απαλλάσσονται των καθηκόντων τους».

Η δυσαρέσκεια στις τάξεις των οπαδών ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, καθώς η Τότεναμ που επί των ημερών του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό του Champions League, είχε μετατραπεί σε μία ομάδα η οποία μόλις έβαζε ένα γκολ… πάρκαρε το λεωφορείο έξω από την περιοχή του Ούγκο Γιορίς για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τακτική η οποία δεν απέδωσε το παραμικό καθώς η Τότεναμ έχασε 24 ολόκληρους βαθμούς σε αγώνες στους οποίους προηγήθηκε!

Απ’ ότι φαίνεται όμως η αιτία για το διαζύγιο με τον Πορτογάλο τεχνικό δεν ήταν η κακή πορεία και τα αρνητικά αποτελέσματα των Σπερς, αλλά η διαφωνία διοίκησης- προπονητή στο θέμα της European Super League.