Ομοσπονδίες μέλη της UEFA: «Συνωμότες σύλλογοι που δεν ενδιαφέρονται για το παιχνίδι»

Με πολύ σκληρή γλώσσα και απόλυτη στήριξη στην UEFA οι 55 ομοσπονδίες μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τη στηρίζουν απόλυτα ενάντια στην αποστασία της European Super League.

Οι 55 ομοσπονδίες-μέλη και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της UEFA καταδικάζουν τη διακήρυξη της λεγόμενης «Super League», όπως διατυπώνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Αναλυτικά:

«Το Συνέδριο της UEFA επιμένει ότι η κλειστή «Super League» έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την έννοια του τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος: ενοποιημένος, ανοιχτός, υποστηρικτικός και βασισμένος στις αθλητικές αξίες.

Η UEFA και οι ομοσπονδίες-μέλη της πιστεύουν σε ένα αληθινό ευρωπαϊκό μοντέλο που βασίζεται σε ανοιχτές διοργανώσεις, αλληλεγγύη και αναδιανομή των πόρων, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του παιχνιδιού προς όφελος όλων και την προώθηση των ευρωπαϊκών και κοινωνικών αξιών.

Οι συνωμότες-σύλλογοι προφανώς απέτυχαν να δουν ότι το καθεστώς που μεμονωμένα επεδίωκαν δεν επετεύχθη και πως και οι ίδιοι αποτελούν μέρος ενός δυναμικού ευρωπαϊκού συστήματος στο οποίο όλοι οι μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί σύλλογοι έχουν συνεισφέρει στις επιτυχίες και τις απώλειες όλων.

Συνιστά προσβολή των ευρωπαϊκών και των αθλητικών αξιών το να υποθέτουν ότι έχουν το δικαίωμα να διαχωριστούν και να διεκδικήσουν για τους ίδιους, την κληρονομιά που όλοι έχουν χτίσει.

Η UEFA, οι ομοσπονδίες-μέλη της και όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο αντιστέκονται σθεναρά και θα πολεμήσουν αυτή την κίνηση των ιδιοκτητών των συλλόγων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Γνωρίζουμε, τι διακυβεύεται ηθικά και θα προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από μια εγωιστική συντεχνία, που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το παιχνίδι. Είμαστε το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτοί».