Τα «σάρωσε» όλα ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο-Επικράτησε του αντιπάλου του με 2-0 σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση, επικράτησε στον τελικό του Monte Carlo Master του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και κατέκτησε τον πρώτο Masters τίτλο της καριέρας του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε στον Ρώσο αντίπαλό του κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε σε μόλις 1 ώρα και 11 λεπτά.

Έπειτα από δύο χαμένους τελικούς Masters, το 2018 από τον Ναδάλ και το 2019 από τον Τζοκοβιτς, δεν άφησε τρίτη ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και «έπνιξε» με το επιθετικό παιχνίδι του τον φορμαρισμένο Ρούμπλεφ (ανέβηκε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης με την πρόκριση στον τελικό). Παράλληλα, πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την περσινή ήττα του από τον Ρώσο στον τελικό του Masters 500 του Αμβούργου.

Εκτός των παραπάνω, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μείωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον Ντόμινικ Τιμ και την τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας τους 7860 βαθμούς έναντι 8615 του Αυστριακού.

Πλέον, έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της διάκρισης στο επερχόμενο Rolland Garros, που ξεκινάει στις 24 Μαΐου.

Το ματς
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα. Υπερασπιζόμενος το σερβίς του και κάνοντας μπρέικ μόλις στο δεύτερο game προηγήθηκε 3-0. Ο Ρούμπλεφ μείωσε σε 3-1 στο δικό του sevice game. αλλά ακολούθησε love service game του Στέφανου για το 4-1.

Ο Ρώσος κράτησε δύσκολα το σερβίς του για το 4-2, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε άνετα το 5-2. Ακολούθησε το πιο εύκολα κερδισμένο σετ του Ρούμπλεφ για το 5-3 με love service game σε 1’09”, όμως στο επόμενο γκέιμ ο Στέφανος δεν είχε διάθεση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και τελείωσε το σετ, κάνοντας το 1-0 σε 33 λεπτά.

Ο Ρούμπλεφ υπερασπίστηκε το σερβίς του για να κάνει το 1-0 στο δεύτερο σετ, αλλά ο Έλληνας τενίστας έπραξε το ίδιο και ισοφάρισε 1-1. Στη συνέχεια έκανε το το δεύτερο μπρέικ του στον τελικό και έφτασε στο 2-1, αγκαλιάζοντας το σετ και τον τίτλο. Ο Ρούμπλεφ έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει και ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-1 με το δεύτερο love service game του. ο Ρώσος απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 3-2. Υπερασπιζόμενοι και οι δύο αντίπαλοι το σερβίς τους το σκορ έγινε 4-3, αλλά ο αγώνας δεν είχε ακόμα πολύ μέλλον.

Ο Στέφανος υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-3 και τελείωσε τον τελικό με το τρίτο μπρέικ του, έπειτα από μόλις 1 ώρα και 11 λεπτά αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr