Οι επιστήμονες ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιαπωνία οδηγεί τους επιστήμονες στην πρόταση ν’ αναβληθούν εκ νέου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Τοχισίρο Νικάι, για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω των κρουσμάτων covid-19 την… σκυτάλη πήραν οι επιστήμονες.

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στην χώρα της Ασίας που έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 23/7 έως τις 8/8 και οι επιστήμονες μιλούν πλέον για αναβολή!

Ο Καζούκι Σιμίζου του London School of Economics έγραψε ότι «τα σχέδια για διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών αγώνων αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να επανεξεταστούν άμεσα.

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων για πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς αντίκειται στη δέσμευση της Ιαπωνίας προς την παγκόσμια υγεία και την ανθρώπινη ασφάλεια», ενώ ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κιότο Χισόρι Νισιούρα έγραψε σε περιοδικό της χώρας ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε αναβολή ενός έτους προκειμένου να εμβολιαστούν όσο δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.