Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ με ανατροπή ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους ημιτελικούς του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ, νικώντας 2-1 σετ με ανατροπή και ύστερα από δυνατή μάχη τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Ο 22χρονος πρωταθλητής έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και ιδιαίτερα στο τελευταίο σετ, φτάνοντας σε μια δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη.

Πέρα από την πρόκριση στους «τέσσερις» της διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Tsitsifast είχε κακή εκκίνηση στο παιχνίδι χάνοντας το πρώτο σετ με 4-6, επανέκαμψε όμως και ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο με 6-3, αφού είχε βρεθεί να προηγείται με 4-0 games.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ έγινε μεγάλη μάχη, καθώς ο Κατσάνοφ προηγήθηκε με break 3-1, αλλά ο αντίπαλός του δεν πτοήθηκε και βρίσκοντας εκ νέου το ρυθμό του, το κατάκτησε με 7-5.

Στα ημιτελικά του Σαββάτου, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από τον προημιτελικό μεταξύ του Αντρέι Ρούμπλεφ και του Ζερεμί Σαρντί.