Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το “Barca Gate”

Το πρωί της Δευτέρας η ισπανική αστυνομία βρέθηκε στα γραφεία της Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο των ερευνών για το “Barca Gate” και προχώρησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα, καθώς το πρωί της Δευτέρας η ισπανική αστυνομία βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου στο πλαίσιο των ερευνών και προχώρησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου για το “Barca Gate”.

Bartomeu, Grau y Gómez Ponti, detenidos

Ο Μπαρτομέου κατηγορείται μέσω της εταιρείας “I3 Ventures”, οι οποίοι διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, γινόταν προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Επίσης, στο στόχαστρο έμπαιναν και “αντίπαλοι” του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

H αστυνομία αναμένεται να συνεχίσει τις έρευνες και τις επόμενες μέρες. Θυμίζουμε πως εξαιτίας του συγκεκριμένου σκανδάλου είχαν παραιτηθεί από την Μπαρτσελόνα έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο Εμίλι Ρουσό, εκ των αντιπροέδρων της Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα: «Σεβόμαστε την έρευνα της αστυνομίας και το τεκμήριο της αθωότητας»

Θέση για την έφοδο της αστυνομίας στο Camp Nou πήρε η Μπαρτσελόνα με επίσημη ανακοίνωσή της.

Οι αστυνομικοί ανέκριναν όσους βρίσκονταν στο γήπεδο ενώ εκτός από τον Μπαρτομέου έχουν συλληφθεί επίσης ο Όσκαρ Γκράου, CEO της Μπαρτσελόνα, ο Ραμά Γκόμεζ Πόντι, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας και ο Χάουμε Μασφερέρ, συνεργάτης του Μπαρτομέου.

Όπως αναφέρει η πρωταθλήτρια Ισπανίας, θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και ότι ζητήσουν για να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τέλος οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Μπαρτσελόνα ανέφεραν: «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο για την Μπαρτσελόνα όλο αυτό που συμβαίνει. Ο Μπαρτομέου δεν είχε σωστό τρόπο διαχείρισης της ομάδας, είναι σοκαριστικά νέα», με τον Φρέισαν να τονίζει: «Πολύς κόσμος ήθελε να βλάψει την Μπαρτσελόνα, όμως δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».